Tradiční bítešské hody proběhnou od 4. do 11. září

Hody fotoPro Velkou Bíteš se blíží nejvýznamnější akce v kalendářním roku a to jsou Tradiční bítešské hody. Letos se uskuteční v termínu od 4. září do 11. září 2019.
Tradičně hody začnou ve středu 4. září v 17.00 hodin, kdy se na Masarykově náměstí postaví mája, a to za doprovodu dechové hudby „LESANKA“. V tento den se také pro širokou veřejnost otevírají hodové sklípky a mázhausy. Budou se linout vůně hodových specialit na grilu, rožni nebo z udírny a k hašení žízně bude po ruce dobré víno a burčák.

Například do sklípku „Na Pětce“ si během týdenního bítešského hodování můžete přijít poslechnout skupinu RETROBAND pod vedením Františka Buriana, cimbálovou muziku JAROSLAVA ČECHA, cimbálovou muziku SYLVÁN, cimbálovou muziku ALEŠE SMUTNÉHO nebo hodové dozvuky se skupinou SPRINT.
V pátek 6. září v podvečer se od 17.00 hodin roztočí kolotoč vystoupení na krytém vedlejším podiu nazvaném Hitrádio Vysočina Stage, kdy mluveným slovem jej budou provázet moderátoři Jiří DOLEŽAL a Marek GRANDE. Těšit se můžete nejen na koncert kapely MENHIR, FLERET se Zuzanou ŠULÁKOVOU, Davida STYPKU, POETIKU, ale také na svatební show s přehlídkou svatebních šatů nebo ohnivou show. V kulturním domě se od 22.00 hodin uskuteční „Hodová after párty“.
V sobotu po poledni odstartuje přehlídka folklórních souborů a skupin sedmnáctý ročník „SETKÁNÍ NA PODHORÁCKU“. Moderátorem bude již tradičně doc. Karel Hegner. Krojované soubory se představí přihlížejícím až do večerních hodin a poté jej vystřídá od 20.00 hodin hostující soubor z Rakouska ORTSMUSIK SEEFELD­‑KADOLZ. Následovat bude koncert Ilony CSÁKOVÉ a koncert kapely PORTLESS.
I letos bude celé hodové dějství po tři dny přenášeno na velkoplošnou obrazovku a každý návštěvník bude mít přehled o tom, co se na pódiu právě odehrává.
Hlavním hodovým dnem je již tradičně neděle. Ta je spojena s chasou, rychtářským právem a konšely a celým programem, který odstartuje od ranních hodin. Od 9.30 hodin se na hlavním pódiu pod májí rozezní koncert dechové kapely MILOČANKA.
Krojovaný průvod městem s chasou bude v letošním roce za účasti tří dechových hudeb a to LESANKA, MILOČANKA a MUZIKANTI LADISLAVA PRUDÍKA.
V 16.00 hodin se ve sklípku „Na Pětce“ vylosuje hodová tombola a k poslechu i tanci bude hrát cimbálová muzika SYLVÁN.
Ve výstavním sále Klubu kultury bude probíhat od 2. září do 13. září 2019 VÝSTAVA – NIKOSE ARMUTIDISE – SOCHY portrétní tvorba a fotografie z cyklu Horizonty mlhy doc. Mgr. IRENY ARMUTIDISOVÉ.
Slavnostní vernisáž se uskuteční v pondělí 2. září v 17.00 hodin a v kulturním programu vystoupí sourozenci Macholánovi.
Tradiční Bítešské hody ukončí kácení máje a to ve středu 11. září v 17.00 hodin. Rozloučit se s letošním ročníkem hodového veselí můžete přijít ve stejný den a to do sklípku „Na Pětce“, kde se budou pořádat Hodové dozvuky se skupinou SPRINT.
Letošní hody jsou spolufinancovány z programu INTERREG V­‑A Rakousko – Česká republika, Evropskou unií a Fondem pro regionální rozvoj.
Podrobný program a více informací bude zveřejněno na webových stránkách www.bitessko.com a našem FB profilu.
Klub kultury Města Velké Bíteše

Hody

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru