Tomáš Klus dostal v Meziříčí na turné RecyKlus od fanouška recyklovaný svícen

klus2Na fanoušky dlouho očekávané turné RecyKlus tour 2017 vyrazil zpěvák, skladatel a kytarista Tomáš Klus do mnoha měst republiky. V tom našem se zastavil minulý pátek.

Koncert měl kromě uměleckého zážitku i charitativní podtext – zpěvák totiž vyzývá posluchače, kteří se na jeho vystoupení chystají, aby spolupracovali. „Kdybyste s sebou vzali nějaké pěkné a funkční přebytky ze svého šatníku a šuplíků a pomohli tak společně se mnou dobročinné organizaci MOMENT...(?) Budu vám nekonečně vděčen!" říká Klus.
A tak lidé nejenomže na jeho koncertech od charizmatického zpěváka dostanou kvalitní a originální hudbu, ale něco také oni sami dají dalším. Věci, které už nepotřebují, může někdo jiný lépe využít. Organizace Moment je v centrálním skladu přetřídí, některé prodá ve svých kamenných obchodech či na dobročinných bazarech, kousky vhodné pro internetový prodej a na věci již neprodejné pak posílá odborné firmě k ekologické recyklaci.

Klus sám si z našeho města odvezl osobní dárek, navíc v duchu jeho myšlenky. Dostal totiž svícen, který byl vyroben ze starého dřevěného trámu. „Napadlo mne, že když Tomáš žije přírodním životem, že mu něco v tomto stylu daruji," svěřil se našemu týdeníku autor a dárce Josef Matějíček z Velkého Meziříčí, „a tak jsem mu přinesl svícen ze smrkového dřeva. Je na něm zvláštní – krom toho, že jsem ho recykloval ze starého trámu –, také to, čím je natřený. Jde o tungový olej na dřevo, jenž je vysoce ekologický, nezávadný a používá se mimo jiné i k nátěru například postýlek pro děti."
Kromě Kluse obdaroval Matějíček i další hudebníky, třeba zpěváky Richarda Krajča ze skupiny Kryštof či Petra Harazina z kapely Nebe. Pokud by někdo další zatoužil po jeho dřevěných výrobcích, může si je zakoupit na vánoční výstavě v Jupiter clubu, která se koná od úterý 5. do čtvrtka 7. prosince 2017 od 9 do 17 hodin.

Text: Iva Horká, foto: Josef Matějíčekklus1

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru