Fajtfest zve a vzkazuje: Pozor na nás, naše sevření je hodně pevné

Fajtfest Asi málokdo ještě neslyšel o velkomeziříčskem festivalu Fajtfest. Většina fanoušků dávno ví, že hlavní metalové město na Vysočině je pod dálničním mostem. A tentokrát zve na zvláště silný line­‑up.

Pódium skoro opřené o rozhlednu

Čím je Fajtfest jiný oproti ostatním letním open­‑air akcím? Především prostředím. Snad nikde jinde v Evropě nenajdete festival na vrcholu kopce, festival obklopený přírodou, kde se pódium skoro opírá o šestatřicetimetrovou rozhlednu. A kde jinde se zahraniční hvězdy procházejí normálně mezi návštěvníky? Můžete je také potkat na legendární „lyži“ na baru, pokecat a vyfotit se s nimi.

Nové žánry a silná mezinárodní sestava

Pro letošek organizátoři rozšířili své pole působnosti do žánrů, které dříve nebyly zastoupeny. A sestava se podařila více než silná. Jen namátkou jmenujme například Lionheart (USA), Chelsea Grin (USA), Knocked Loose (USA), Deez Nuts (Austrálie), Obey the Brave (Kanada), Get The Shot (Kanada), Landmvrks (Francie), Normandie (Švédsko), BTK 506 (Kostarika) nebo Moscow Death Brigade (Rusko). Z domácí scény se objeví třeba Cocotte Minute, Atari Terror nebo raper Redzed.

Z Prahy, Brna i Bratislavy blízko

Velkou výhodou je i dostupnost lokality. Fajtfest prakticky sousedí s dálnicí D1. Pražáci to na festival mají 150 km, Brňáci 50 a slovenští spolumetalisté z Bratislavy 170.
A teď už nezbývá nic jiného, než vzít partu přátel a vyrazit 9.– 11. července do Velkého Meziříčí v srdci Vysočiny na Fajtfest. Uděláme vše pro to, abychom vás nezklamali a abyste odjížděli maximálně spokojení. A pozor na nás! Naše sevření je hodně pevné.
Text: Sylva Kaplanová, foto: Jiří Kunčík

Fajtfest

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru