Meziříčské loutkové divadlo obnovilo tradici výjezdních představení

loutkove divadloV loňské sezoně obnovil loutkoherecký soubor při Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí tradici výjezdních loutkových představení po okolních vesnicích a městech.

S pohádkou O Koblížkovi jsme navštívili Třebíč a Jabloňov, stejnou pohádku jsme navíc netradičně odehráli i na velkém sále Jupiter clubu. A jelikož se tato představení setkala s velkým ohlasem, rozhodli jsme se vyrazit letos znovu.
Nacvičili jsme tedy novou pohádku Honza, čert a Kašpárek, zkrátili jsme úvazy loutkám a v listopadu jsme vyrazili v rámci oslav sv. Martina do Otína. Tam se pohádka moc líbila, a tak jsme s ní zajeli i k dětem do Jabloňova. Snad i kvůli mrazivému počasí dorazilo na pohádku méně diváků než v loňském roce, ale to nám nevadilo. Děti byly moc hodné a za odměnu se mohly po představení seznámit s některou z loutek zblízka a vyfotit se s ní. Nejžádanějším byl samozřejmě Kašpárek, zato čertovi se děti raději vyhýbaly obloukem. Strávili jsme s dětmi a loutkami v Jabloňově velmi příjemný den. Zájem vesnic o výjezdní představení byl nakonec větší, než jsme schopni časově a organizačně zvládnout, a tak jsme museli některé zájemce bohužel odmítnout. Nyní nás čekají další představení v našem domácím prostředí na malé scéně Jupiter clubu. Tam odehrajeme ještě pět představení, a to pohádky s loutkami javajkami (loutky vedené zespodu). Scéna je v tomto případě kompletně přestavěná, na jevišti je vytvořené „propadlo", kde se pohybují vodiči s loutkami. Tento způsob vedení loutek je pro ně mnohem náročnější než s marionetami. V březnu vyrazíme s loutkovým divadlem již počtvrté na loutkový festival do Humpolce. A tím bude pro diváky pomalu končit sezona loutkového divadla. Pro nás, herce, nekončí ani o prázdninách, kdy doháníme technické, údržbové a další práce, na které není během sezony čas.
Kateřina Maloušková (Zdroj: web města)

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru