Za grafikou na Ostrůvek

ChaloupkyEkocentrum Chaloupky Velké Meziříčí je známo svými ekologickými programy pro děti i semináři pro dospělé. Ekologie však neznamená jen a jen pobyt v přírodě, odpovědné chování a dodržování principů nezatěžování životního prostředí kolem nás.

Existuje i ekologie duše. Všichni občas toužíme zachytit svoje nejniternější pocity, nebo vyjádřit svůj životní postoj třeba taškou nebo tričkem, které nosíme. Je pěkné někoho obdařit vlastnoručně vytvořeným dílem, kterým ho upozorníme na svět, který vnímáme právě my.
Proto se na Ostrůvku ve Velkém Meziříčí právě rozbíhá dvanáctidílný workshop, který povede zkušená lektorka a grafička Petra Janoušková. Účastníky kurzu provede základními grafickými technikami tisku. To znamená z výšky (linoryt, monotypie), z hloubky (suchá jehla). Po jejich zvládnutí se pustí do experimentálních tisků.
Účastníci workshopu budou společně vytvářet nejen volnou grafiku, ale také pohledy, razítka, leporela nebo tisknout na tašky. Ty si samozřejmě po lekci odnesou domů a třeba rovnou několik kusů. A to se před Vánoci může hodit.
Kdo dosud grafická díla jen obdivoval, ale do vlastní tvorby se nepustil, má nyní ideální příležitost učinit změnu. Pod vedením Petry Janouškové zjistí, jak námět přenést do ručně tištěné podoby. Po zvládnutí základních technik je v plánu experimentování s materiály i kombinováním technik. Takové tvoření pak přináší svobodu sebevyjádření a s tím i klid v duši.
Honza Uher

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru