Monika Načeva s projektem Zdivočelí koně, Rány Těla a Obligatne v Depu

NacevaPátek 5. listopad 2021 • Rock Depo Velké Meziříčí

MONIKA NAČEVA s projektem Zdivočelí koně

Název projektu podle jedné básně Pavla Zajíčka, kterou právě Načeva se svou stávající kapelou ztvárnila. Ke ztvárnění vybrala básně umělců, kteří byli pronásledovaní minulým režimem, z let 60. – 80., jako jsou Ivan Martin Jirous, Pavel Zajíček, Vladimíra Čerepková, Václav Hrabě, ale i méně známých jako je Věra Jirousová nebo Šárka Smazalová. S těmito básněmi, velmi citlivě a přitom silně interpretovanými Monikou Načevou, která má k těmto básníkům také osobní vztah, bychom rádi vešli do povědomí našich posluchačů. Chceme oslovit publikum, které vnímá umění jako citlivou vnitřní, ale důležitou součást svého života, kterou je třeba hledat v našem rychlém konzumním světě.
V kapele účinkují: Monika Načeva, Regál, David Kabzan

RÁNY TĚLA

je česká hudební skupina. V roce 1988 ji v Praze založili zpěvák a kytarista Hank J. Manchini (vlastním jménem Jindřich Hoch), kytarista Jakub Pelnář a baskytarista a bubeník v jedné osobě Karel Zeman. Později se přidal bubeník Lukáš Hraběta. Časem kapelou prošlo několik dalších hudebníků (např. baskytarista Hadji), z nichž byl ale nejdůležitějším klávesista Davida Kabzan, který v kapele působí do současnosti. Z počátku měla na kapelu výrazný vliv tvorba skupiny The Velvet Underground, či post-punková scéna a seskupení jako Sonic Youth, Swans či Joy Division a později hlavně australsko-berlínská scéna (Crime and The City Solution a především The Birthday Party. Své první řadové album Polyester kapela vydala v roce 1996 (Indies Records). Druhou desku s názvem Maybe It‘s Fantasy (Drug Me Records) vydali roku 2018. Jejich součásná tvorba je mimo jiné inspirována také soulem, trip-hopem, psychedelií a country hudbou. V současné době pracují na svém třetím albu, jehož vydání je plánováno na rok 2021.

OBLIGATNE

Tříčlenná kapela Obligatne, za kterou stojí slovenská skladatelka, zpěvačka a kytaristka Kristína Mindová, hraje svérázný pop charakteristický emotivními slovenskými texty. Tento původně sólový projekt, založený na bedroom písničkářství, je nyní rozšířen o baskytaristu Štěpána Havla a bubeníka Jana Čumu (zároveň člen skupiny mmnk). V nové sestavě letargický projev něžnosti a zklamání podporuje svěží rytmika, pohrávající si v rovinách jazzu i soulu a držící zpěv a neotřelé kytarové harmonie na povrchu kompaktního a moderního zvuku, zaznamenaného na debutové desce, která vyjde na jaře 2022 pod hlavičkou Kabinet Records. Desku předznamenává singl Bledá tvár, hořkosladkou zpověď zpěvačky, která hledá pochopení i vlastní porozumění bezcitného světa a ve svém výrazu nechává prosvítat jemné paprsky naděje.
Děkujeme moc za pomoc

za Iva events Iva Doleželová, Michaela Horná a Honza Bílek

FB event: https://www.facebook.com/events/129867159241855

Vstupenky: https://www.smsticket.cz/vstupenky/24405-monika-naceva-rany-tela-sekvoye

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru