Budoár staré dámy a Prune – brněnská alternativa v Depu

budoarPátek 18. března 2022 – Rock Depo Velké Meziříčí

FB event: https://www.facebook.com/events/1274523839695882/

Vstupenky: www.smsticket.cz/vstupenky/23761-budoar-stare-damy-a-prune-v-depu

Do podzámčí ve Velkém Meziříčí, konkrétněji do klubu Depo, zavítají dříve než se změní čas vyslanci brněnské alternativy, aby svými písněmi plnými nálad uvítali přicházející jaro.
Budoár staré dámy
je název pokoje babičky bývalých členů kapely stejně jako stálice na česko-moravsko-slezské scéně, na níž působí již přes 20 let a má za sebou šest dlouhohrajících desek. Poslední z nich s názvem Kostřičky nahrála v roce 2020. Ač se obsazení Budoáru za dlouhá léta fungování obměnilo, zůstává mu stále jakási nevinná radost a svěžest při hraní, která ho provází od samotného počátku. Ač je kapela řazena k pokračovatelům brněnské alternativní scény (v roce 2001 vyhráli Mladou alternativu) její členové říkají, že se snaží být pouze normální kapelou. Možná i proto v současnosti hrají v klasickém bigbeatovém složení – bicí, basa a dvě kytary, ale nikdo vlastně neví, co se na pódiu během hraní bude dít a co se člověk v písňových pauzách dozví.

Bandzone: https://bandzone.cz/bsd
Facebook: https://www.facebook.com/budoarstaredamy
Oficiální stránky: http://budoar.cz


Prune


je písničkářský projekt folkové písničkářsky Lucie Krpalové. Její debutové album Kruhy (2016) za přispění hudebního ucha Martina Kyšperského a hostů zvučných jmen sklidilo na domácí scéně velký ohlas. Dokonce se o něm mluvilo jako o jednom z největším objevů. Krpalová původně působila ještě spolu s Marií Adamovou v dívčím písničkářském duu Lav Lav. Posléze si založila sólový projekt Luu, který pak konečně dal vznik Prune. Na živých vystoupeních působí její hudba intimně a decentně, což nepochybně souvisí i s její textovou stránkou, v níž je dána přednost pocitům nežli „programovým“ příběhům. To nic nemění na tom, že koncerty Prune jsou nabyté atmosférou.

Bandcamp: https://prunemusic.bandcamp.com/album/kruhy
Facebook: https://www.facebook.com/prunemusic

 Autor: Filip Zrno

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru