Na dálnici bude o víkendu omezen provoz

dalnice oprava_u_Lhotky_u_VM_u_Brna_2V sobotu 12. května a v neděli 13. května musí počítat řidiči projíždějící po dálnici D1 s dopravním omezením, které souvisí s pokračováním prací na modernizaci dálnice D1 z důvodu snášení dvou nadjezdů. Dopravní omezení se bude dotýkat modernizovaného úseku 11. Úplná uzavírka dálnice bude probíhat od soboty 12. května od 19.00 hodin až do neděle 13. května do 9.00 hodin. Ve směru na Brno se bude jednat o úsek mezi exitem 66 Loket a exitem 90 Humpolec. Ve směru na Prahu se jedná o úsek mezi exitem 90 Humpolec a exitem 75 Hořice.

Veškerá vozidla jedoucí po dálnici pojedou po vyznačených objízdných trasách.
Vozidla do 12 t směřující na Brno budou odkláněna z dálnice D1 na exitu 66 Loket a budou pokračovat po silnici II/150 (Loket, Křivsoudov, Čechtice), poté po silnici II/112 (Čechtice, Košetice, Křelovice) a dále po silnici II/129 (Křelovice, Želiv, Humpolec). Na dálnici vozidla jedoucí ve směru na Brno najedou zpět na exitu 90 Humpolec.
Vozidla do 12 t směřující na Prahu budou odkláněna z dálnice D1 na exitu 90 Humpolec a budou pokračovat po silnici I/34 (Humpolec), dále po místní komunikaci v ulici Zahradní (Humpolec), silnici III/12935 (Jiřice), silnici II/130 (Koberovice, Hojanovice) a dále po silnici II/150 (Hněvkovice, Loket). Na dálnici najedou vozidla jedoucí ve směru na Prahu na exitu 66 Loket.
Vozidla nad 12 t (obousměrně) budou odkláněna a zpět na dálnici najíždět na exitu 21 Mirošovice a exitu 90 Humpolec. Objízdná trasa vede po silnici I/3 (Olbramovice, Miličín) - dálnici D3 – silnici I/19 (Chýnov, Dolní Hořice, Obrataň, Kámen, Čížkov, Pelhřimov).
Na bezpečnost provozu, stejně jako na zajištění odklonu dopravy z dálnice na objízdné trasy, budou dohlížet policejní hlídky z Dálničního oddělení Velký Beranov ve spolupráci s policisty Středočeského kraje. Policisté budou také přítomni po dobu uzavírky dálnice na důležitých křižovatkách na objízdných trasách pro případ, že by bylo zapotřebí regulovat zde provoz. V souvislosti s uzavírkou dálnice D1 apelujeme na řidiče, aby dbali pokynů policistů, aby se řídili dopravním značením a po objízdných trasách jezdili opatrně a chovali se ohleduplně, aby nedošlo k žádným mimořádným událostem nebo dopravním nehodám.
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, oddělení tisku a prevence
por. Mgr. Stanislava Miláčková, tisková mluvčí. Ilustr. foto: ML

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru