Fotbalisté se půlmistry nestali

Kopana1FC Velké Meziříčí – TJ Jiskra Rýmařov 1:2 (0:1)
Střelci: 88. Mucha – 14. a 64. Dydowicz. Rozhodčí: Cieslar, Duda, Šafrán. FC VM – Pokorný T. – Kriegsmann (72. Berka), Šimáček, Mucha, Bouček (79. Dufek) – Mezlík, Smejkal (65. Duba), Komínek, Šuta, Demeter – Simr, na lavičce Kruba, Pokorný P., Minařík, trenér Smejkal.

 

ŽK: 20. a 24. Komínek, 90. Demeter – 22. Kocúr, 33. Němec T, 79. Ondruška, 86. Hleba, 90. Kameník. ČK: 24. Komínek. Počet diváků: 333.
V posledním utkání pozici půlmistra domácí neobhájili. Výsledková i herní krize se ukázala hlubší než si hráči, realizační tým i fanoušci připouštěli. Od úvodu utkání byli domácí hráči pomalejší, méně důraznější v osobních soubojích a ani kombinace se jim moc nedařila. Ve 14. min. našel Furik M. na velkém vápně Dydowicze a ten pohotovou střelou k tyči překonal Pokorného. Ve 21. min. pronikal do vápna Eda Smejkal, po faulu na něj byl odpískán pokutový kop, který Robin Demeter neproměnil. Ve 24. min. fauloval na polovině hřiště Komínek soupeře a po druhé žluté kartě musel jít předčasně do kabin. Ve 35. min. pronikal do vápna Kriegsmann a po faulu na něj kopali domácí další pokutový kop. Míč si postavil Mezlík, ale Kameníka nepřekonal. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.
Úvod druhého poločasu patřil domácím, ti zatlačili soupeře na jeho polovinu, a i když se dostali k několika standartním situacím, do nebezpečného zakončení se nedostali. . V 64. min. podnikli hosté rychlý protiútok, centr Němce R. našel na malém vápně Dydowicze, který hlavou zvýšil na 0:2. I když se domácí snažili o změnu skore, pozorná obrana hostů v čele s Kameníkem je do zakončení nepouštěla, a tak se jim podařilo snížit až v 88. min., kdy po rohovém kopu trefil míč hlavou Patrik Mucha 1:2.
Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání jsme si prohráli v prvním poločase. Zbytečná červená karta, neproměněné dva pokutové kopy byly jen výsledkem toho, jak k mému zklamání, k posledním utkáním naši hráči přistupují. Síla kolektivu se vždy pozná, když se mu nedaří, a tak nyní ukazujeme, jak na tom jsme. Do dalších utkání musím dát šanci hráčům z lavičky.

Kopana-myn- Foto: Antonín Dvořák

Kopana2Kopana3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru