Velkomeziříčští hokejisté si vyšlápli na úřadujícího mistra krajské ligy

HHKSHKM Hodonín – HHK VM 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Góly a asistence: 07:06 Křenek (Bula, Střecha T.), 21:33 Sobotka (Ambrož, Burian V.), 35:08 Střecha T. (Matov, Křenek). Sestava SHKM Hodonín: Kotvan (Luner) – Směřička, Crlík, Rýpar, Prčík ml., Veselský, Rákoczy – Lidák, Sajdl (A), Venclík (A), – Tomi, Peš (C), Vacula – Sedlák, Výmola, Novotný – Lindner. Sestava HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda J.) – Kadela, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Vlašín M., Vondráček – Křenek, Matov, Střecha T. – Pejchal, Bula, Sobotka – Peschout, Střecha F., Rozmarín – Strnad.

Rozhodčí: Grygera – Pavel, Zapletal. Delegát utkání: Jan Holub. Vyloučení: 6:4, využití: 0:0, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 20:35 (11:12, 3:12, 6:11). Procentuální úspěšnost brankářů: Kotvan (SHKM)– 91,43 % – 32 zákroků – 60 min. Slavíček (HHK) – 100,00 % – 20 zákroků – 60 min. Diváci: 352.
V repríze loňského finále zajížděli velkomeziříčští hokejisté na horký led do Hodonína. Na zimní stadion Václava Nedomanského přišla slušná divácká kulisa. Od úvodního buly se naši hráči dostávali do šancí. Na konci sedmé minuty se vyznamenal Zdeněk Slavíček, který zneškodnil nájezd domácích forvardů. Z následného protiútoku padla první branka. Z obranného pásma přihrál Tomáš Střecha do jízdy kotouč na Honzu Bulu, který projel celé hřiště. Jeho střelu ještě brankář Kotvan vyrazil. Na dorážku Davida Křenka byl již krátký – 0:1. V 9. minutě zachytil rozehrávku domácích Milan Strnad, který střelou z mezikruží nechal vyniknout muže v masce. Ve 14. minutě předvedla první formace HHK téměř dokonalý zámek. Bránící hodonínští hráči jen ztěžka dokázali bruslit. Střelu z hole Romana Kadely brankář vyrazil do ochranné sítě nad tvrzeným sklem. Po první třetině tak ukazovala světelná tabule 0:1 pro tým HHK.
V prostřední části padly dva góly a oba do sítě hodonínských drtičů. Při hře čtyři na čtyři se dostali hráči HHK do tlaku. Ve 22. minutě našel křižnou přihrávkou Pavel Ambrož Viktora Buriana. Ten bez přípravy poslal kotouč z pravého kruhu na volného Lukáše Sobotku, který střelou z první poslal HHK do dvougólového vedení. V závěru této části se prosadila první útočná formace HHK. Po krásné kombinaci na jeden dotek poklidil kotouč za Kotvanova záda Tomáš Střecha – 0:3.
V poslední periodě chtěli domácí hráči vstřelit alespoň čestný gól. Ve 44. minutě se do brejku dostal domácí útočník Sajdl, který svůj sólový únik nedokončil, když byl podražen jedním z bránících hráčů HHK. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, kterého se ujal faulovaný hráč. Ten si však nepřišel na Zdeňka Slavíčka, který zneškodnil samostatný nájezd pravým betonem. Do konce třetí části měli naši hráči ještě několik šancí, ale branka již nepadla.
Z Hodonína si velkomeziříčští hokejisté odvezli velmi cennou výhru. V dalším kole se hokejisté představí na domácím stadionu. V souboji dvou neporažených týmů se na našem zimním stadionu představí tým HC Spartak Uherský Brod. Utkání se hraje v sobotu od 17.30.
Hodnocení zápasu hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Věděli jsme velmi dobře, že dnešní utkání tady nebude jednoduché. Na stadion sem chodí hodně lidí a také hokejová úroveň soupeře je velmi dobrá. A že to nebylo jednoduché, se také potvrdilo. Podařilo se nám dostat se do vedení, které jsme ve druhé třetině navýšili na rozdíl tří branek. Myslím si, že jsme poté byli po hokejové stránce lepší a že jsme měli více šancí. Pokud se vzadu vyskytla nějaká chyba, tak tam byl výborně chytající Zdeněk Slavíček, který nás podržel. Možná jsme měli dát více gólů, na tom musíme trochu zapracovat. Ale myslím si, že naše dnešní vítězství je zasloužené. Zdroj: web SHKM Hodonín.
Ostatní výsledky třetího kola: HC Spartak Uherský Brod – HC Spartak Velká Bíteš 5:2, SKMB Boskovice – TJ Sokol Březina 8 3, HC Štika Rosice – HC Uničov 5:4SN, HK Kroměříž – Dynamiters Blansko HK 6:4, HC Lvi Břeclav – HC Uherské Hradiště 3:4SN, Hokej Uherský Ostroh – HC Brumov­‑Bylnice 10:3.
Program mužů na tento týden:
Sobota 12. 10. HHK Velké Meziříčí – HC Spartak Uherský Brod, začátek utkání v 17.30 (zimní stadion – Velké Meziříčí).

J. Juda

Plak HHKTabHokMuzi

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru