Hokejisté porazili Uherský Brod v prodloužení a vedou krajskou ligu

hokej4HHK VM - HC Spartak Uherský Brod 4:3 PP (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Góly a asistence: 00:37 Střecha (Sobotka, 20:32 Maštera, 58:29 Sobotka (Šimka), 64:21 Sobotka (Vlašín P., Ambrož) - 23:51 Vaněk J. (Vaněk P.), 54:46 Gureň (Holík), 59:23 Ondra (Vaněk J.)


Sestava HHK: Slavíček (Svoboda) - Šerý, Vlašín P., Ambrož, Burian V., Šimka, Vondráček, Pokorný - Maštera, Střecha, Sobotka - Krča, Bula, Pejchal - Vlašín M., Matov, Urban - Roupec, Rozmarín, Burian L.
Sestava HC Spartak Uherský Brod: Stojar (od 61. minuty Chovanec) - Gureň, Heča, Vaněk P., Kubiš, Tolokonnikov, Kovář, Surý, Vaněk J., Bumbál, Bařinka, Venclík, Bujáček, Holík, Klusák, Ondra, Obadal, Šiller.
Rozhodčí: Vepřek - Kříž, Procházka. Vyloučení: 4:6, navíc: Vaněk J. (UB) 10 min OT. za nesportovní chování. Využití: 1:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:25 (7:8, 7:5, 9:11 - 3:1). Procentuální úspěšnost brankářůe Slavíček (HHK) - 88,00 % - 22 zákroků – 65 min. Diváci: 168.
V sobotu se na našem zimním stadionu hrálo 13. kolo Krajské ligy, ve kterém se první mužstvo HHK utkalo se Spartakem Uherský Brod. První vzájemné utkání v této sezoně bylo po rozbruslení, z důvodu poruchy rolby, odloženo. A tak si mohla obě mužstva vzájemně poměřit síly až ve druhém kole. Domácí družstvo nastoupilo do utkání se sedmi obránci a čtyřmi kompletními útočnými formacemi. Trenéři HHK ještě nemohli počítat s Davidem Křenkem, který se až ve čtvrtek vrátil ze zahraničí. Nadále mužstvu chyběli Tomáš Kochánek a Lukáš Dostál. Soupeř se v utkání představil se čtyřmi obranými dvojicemi a třemi kompletními útoky.
Vstup do utkání vyšel lépe domácímu HHK. Po 37 vteřinách lovil Stojar kotouč z brány. Autorem bleskového gólu byl Filip Střecha, asistenci si připsal Lukáš Sobotka - 1:0. Další velkou šanci měla hned nato druhá formace, ale to již byl brankář hostů pozorný. Ve 4. minutě měli domácí hráči výhodu přesilové hry, kterou nedokázali zužitkovat. Poté se do několika dobrých šancí dostal soupeř. Ten si však vylámal zuby na domácím gólmanovi Zdeňkovi Slavíčkovi. Na začátku 19. minuty byl za držení vyloučen další hráč Spartaku. Nabídnutou početní výhodu se však HHK nepodařilo využít. Jednogólovým vedením skončila první část.
V úvodu druhé třetiny viděli diváci hrubou chybu gólmana hostí. Ten rozehrál kotouč středem pole, kde ho zachytil Vojta Maštera, který pohotově zakončil do prázdné svatyně – 2:0. Ve 24. minutě se dočkali hostující hráči. Tečovaná střela z hole obránce Jakuba Vaňka skončila za zády našeho brankáře – 2:1. V polovině utkání putoval na trestnou lavici další uherskobrodský hráč. Ani v této početní výhodě se našim hráčům nepovedlo skórovat. V samém závěru druhého dějství byl za podražení vyloučen první domácí hráč. Nabídnutou přesilovku hosté nevyužili.
Ve třetí třetině se na ledě více diskutovalo, než hrálo. A to díky několika velmi hrubým chybám trojice rozhodčích, kteří zbytečně rozkouskovali hru několika špatnými rozhodnutími. V 55. minutě hráči Spartaku vyrovnali – 2:2. Do vedení se hráči HHK dostali v polovině 59. minuty, kdy přihrávku Honzy Šimky zužitkoval Lukáš Sobotka – 3:2. V poslední minutě zkusili hosté hru bez brankáře, se šesti hráči v poli. Kolotoč v našem obranném pásmu končí tvrdou střelou od modré lajny. Ta skončila v naší síti – 3:3. O vítězi se tak muselo rozhodnout v prodloužení, popřípadě při samostatných nájezdech.
Prodloužení hrané na pět minut po třech hráčích na každé straně dopadlo lépe pro domácí mužstvo. Do prodloužení nastoupilo hostující mužstvo s druhým brankářem. Několik slibných příležitostí domácích vyřešili hosté zakázaným uvolněním. Následně si trenér hostí Kůdela vzal oddechový čas. V čase 63:52 byl za sekání vyloučen hráč Uherského Brodu Jakub Vaněk. K tomu dostal i osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. V následné přesilovce dal vítězný gól Lukáš Sobotka.
Vyrovnané utkání tak skončilo vítězstvím domácích v prodloužení a po prohře Boskovic se HHK posunul do čela tabulky krajské ligy. V posledním předvánočním kole zajíždí první mužstvo do Kroměříže. Utkání se hraje v sobotu od 17 hodin.
Jaroslav Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru