Zastupitelé schválili hokejistům téměr půlmilionovou dotaci

HHKDotaci ve výši 450 tisíc korun dostal od města velkomeziříčský Horácký hokejový klub (HHK). Ten v předčasně ukončené sezoně ovládl základní část krajské ligy jižní Moravy a Zlínska. I díky tomu dostali hokejisté od výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje možnost stát se nováčkem třetí nejvyšší soutěže, kterou využili. Účast ve druhé lize s sebou ale nese větší finanční náklady, se kterými tedy pomůže také město.


Téma, zda finančně podpořit postup HHK do druhé ligy, zastupitelé otevřeli již podruhé. Diskuze u projednávaného bodu také ukázala, že nastavené podmínky dotace sportovním oddílům, nemusí být vždy pro všechny spravedlivé. Přestože i sportovní komise opakovaně upozorňovala na fakt, že jde o nesystémovou podporu, která obchází sportovní grant města, nakonec žádost většinovou podporu získala. Dotaci ve výši 450 tisíc korun klub využije primárně na úhradu pronájmu ledové plochy.
Podle odhadů vedení klubu se celkové náklady spojené s účastí ve vyšší soutěži zvednou přibližně o 950 tisíc korun. Další finanční pomoc hokejisté očekávají od stávajících či nových partnerů. V podobné situaci byl HHK už před čtyřmi lety, kdy si postup vybojoval na ledě, tehdy však účast ve druhé lize odmítl. Do druhé ligy se tamní celek tedy vrací po jedenácti letech, ale s daleko mladšími hráči, než tomu bylo v minulosti.
–red, zdroj: měúvm-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru