Naši borci v extrémním závodě „Míle“

1000milesZávod 1000 Miles Adventure neboli „Míle“ – pro většinu z nás donedávna neznámý pojem (www.1000miles.cz). Ne však pro amatérské cyklisty, kamarády, kteří se rozhodli tento adrenalin prožít. Cesta k závodu byla dlouhá, ale v těchto dnech jsou Vojtěch Kuřátko, Stanislav Kazda a Štěpán Kříž ze Stránecké Zhoře a Zbyněk Kazda z Velkého Meziříčí na trati.


Už jenom přihlásit se nebylo jen tak. Zkouška z nejtěžších – probojovat se v co nejkratším čase o půlnoci ze Silvestra na Nový rok na startovní listinu. Těžkosti s tím spojené byly překonány a povedlo se :-)!
Následovala půlroční příprava. Dokoupit a prověřit vybavení, protřídit věci, aby náklad na kole byl co nejlehčí. Váha naloženého kola nakonec přesáhla lehce 20 kg. Nervozita se s blížícím startem stupňovala. Měli jsme strach i z onemocnění, které zvláště v těchto dnech mohlo přijít. I tento úsek cesty všichni zvládli :-)
5. července 2020 v 15 hodin bylo u Aše v obci Hranice v Čechách odstartováno. Délka extrémního závodu je cca 1 000 mil (1 600 km) napříč Česko­‑Slovenskem. Cílová meta na závodníky čeká v obci Nová Sedlica na Slovensku u hranic s Ukrajinou. Stanoven je pouze start a cíl a trasa přírodou, která více méně kopíruje severní pohoří obou států, a kterou musí závodníci dodržet. Každý účastník jede bez zajištění, vlastní silou a bez cizí pomoci. Kdy a kde spí, kdy jede, co jí, je jen na něm.
Dojedou či nedojedou tam, kam si vysnili – otázka vskutku hamletovská. Na nás doma zůstalo držet jim všem palce, a přát si, aby dojeli ve zdraví. Jak daleko? To asi není tak důležité. Pro nás jsou tihle pracující kluci od rodiny borci i tak :-)
Přejme jim, aby poznali nepoznané, poznali sami sebe, našli dobrodružství, které jinde nenajdou a přivezli si nejméně 1 000 zážitků na celý život…

1000 miles

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru