Fotbal: Hodnocení podzimní části sezony – U10 – starší přípravka

FotbalU10Podzimní část sezony 2020/2021 je již za námi a je čas na krátkou rekapitulaci.


Do sezony nastoupilo celkem 23 fotbalistů ročníků 2010 a 2011. Trénovat se začalo ještě o prázdninách – první trénink byl již 10. 8. Probíhal 3× týdně a jedna tréninková jednotka trvala 1,5 hodiny. V polovině srpna proběhlo 4 denní fotbalové soustředění v Koněšíně. Kluci zde i spali, takže se vytvořila skvělá parta, která bude mít na co vzpomínat. Krom tužení kolektivu se samozřejmě také věnovali fotbalovým a herním dovednostem. Co se kluci naučili, mohli vyzkoušet v odpoledních přátelských zápasech se soupeři, kteří za nimi přijeli.
Největší změna této sezóny, se kterou se museli „poprat“, byl počet hráčů na hřišti. Od této sezóny již hrají v počtu 5+1. I když je to pouze jeden hráč navíc, tak to znamená mnoho nového. Ještě před začátkem krajského přeboru se zúčastnili několika turnajů, kde si mohli nový způsob hry vyzkoušet s předními týmy z celé ČR. O průběhu jsme již informovali. Krajský přebor pro kluky začal 6. 9. 2020 a stihlo se odehrát celkem 6 kol. Hrálo se souběžně na dvou hřištích systémem 5+1. Celkem se tedy odehrálo 24 zápasů s celkovou bilancí 16 výher, 3 remízy a 5 proher. Celkem v zápasech kluci vstřelili 249 gólů. To je průměrně 10 gólů na zápas. Hráči FCVM předváděli jeden z nejlepších herních projevů ve většině zápasech v soutěži. Není proto náhoda, že se přes 2 předkola probojovali až do kvalifikace o postup mezi 24 nejlepších týmů celorepublikového turnaje Ondrášovka cup, o kterém by se dalo říci, že je svojí prestiží něco jako mistrovství republiky. Kvalifikační turnaj byl několik dní před jeho termínem odložen a s velkou pravděpodobností se odehraje až na jaře.
Za podzim udělali posun všichni hráči, ať už pohybový, což je v tomto věku velmi důležité, tak samozřejmě fotbalový, jenž se týká dovedností s míčem a chápání hry jako celku.

Prostor pro vyjádření trenérů R. Kašpara a D. Smejkala:

Pánové, jak vy sami hodnotíte předčasně ukončenou podzimní sezonu 2020/2021?
R.K.: Jako nešťastné vzhledem k předčasnému konci. Jinak jako úspěšnou vzhledem k fotbalovému progresu mezi začátkem a koncem podzimní části.
D.S.: S ohledem na to, jak se kluci zápas od zápasu zlepšovali individuálně i jako tým, hodnotím podzimní část sezony kladně. A předčasný konec? Jsou bohužel věci, které neovlivníme.
Který zápas se, z vašeho pohledu, klukům povedl nejvíce?
R.K.: Jednoznačně vítězný zápas s FKM Vysočina Jihlava, a to na obou hřištích!
D.S.: Co se týká předvedené hry, tak to byl jednoznačně zápas s FKM Vysočina Jihlava, kde klukům nebylo opravdu co vytknout. Musím však zmínit i první dvojutkání sezóny se Žďárem nad Sázavou a Vrchovinou, kdy se nám poprvé podařilo zvládnout hru 5+1, což pro nás v tu chvíli bylo klíčové.
Jaká jsou vaše očekávání v nadcházející jarní části?
R.K.: Co nejdříve se vrátit na pohybovou a fotbalovou úroveň podzimu a zkusit smazat prakticky neexistující zimní přípravu. Poté se zkusit se fotbalově posunout dál.
D.S.: Já hlavně doufám, že se všichni brzy potkáme na hřišti, abychom s klukama dohnali tréninkový výpadek. Je potřeba se co nejdříve dostat na úroveň, kterou jsme měli před ukončením podzimní sezóny. Jakmile se nám to podaří, budeme se dál snažit hráče fotbalově rozvíjet. Věřím, že pro nás jarní část bude úspěšná, protože máme výborné fotbalisty.

-fcvm-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru