První utkání v novém roce skončilo vítězstvím HHK VM

Brank2Dynamiters Blansko HK – HHK VM 1:6 (0:0, 0:3, 1:3)
Góly a asistence: 48:56 Jílek (Sedláček) – 20:56 Pejchal (Vlašín P., Křenek), 22:57 Rozmarín (Vlašín P.), 24:42 Sobotka (Matov, Křenek), 41:36 Bula (Burian V., Pejchal), 42:22 Rozmarín (Burian L., Šerý), 46:44 Křenek (Matov, Vlašín P.).

Sestava Dynamiters Blansko HK: Šenk (Vlach) – Sedláček, Pilát, Jakubec, Hanzlík – Grünwald H., Jílek, Berka – Šála, Král, Drenčko – Grünwald T., Hussein, Antal – Kuběna. Sestava HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda J.) – Vlašín P., Šerý, Ambrož, Burian V., Vondráček, Šimka, Slabý – Křenek, Matov, Sobotka – Krča, Bula, Pejchal – Vlašín M., Střecha, Maštera – Rozmarín, Burian L. Rozhodčí: Sofka – Zapletal, Kozák. Delegát: Cambal. Vyloučení: 5:5, navíc: Ambrož (HHK) 10 min. OT za vražení. Využití: 0:2, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 17:26 (6:10, 4:10, 7:6). Procentuální úspěšnost brankářů: Šenk (BLA) – 76,92 % – 20 zákroků – 60 min. Slavíček (HHK) – 94,12 % – 16 zákroků – 60 min. Diváci: 118.
K prvnímu utkání v novém roce zajíždělo „A" mužstvo HHK do Blanska, kde se střetlo s domácím Dynamiters. Soupeři patřilo před sobotním utkáním předposlední místo v průběžné tabulce KL, když si připsal celkem šest mistrovských bodů.
Úvod utkání patřil domácímu týmu, který se do první šance dostal po patnácti odehraných vteřinách. Střelu vyslanou na naši svatyni před brankou tečoval bruslí Kamil Šerý. Změnu dráhy kotouče Zdeněk Slavíček vystihl a kotouč ukryl v lapačce. V 9. minutě měli domácí výhodu přesilové hry. Do největší šance se však dostal náš celek. Rozehrávku v našem obranném pásmu zachytil Viktor Burian, následně vyvezl kotouč po levé straně do útočného pásma, kde přihrávkou našel Vojtu Mašteru, který nedokázal překonat domácího gólmana. V 11. minutě zazvonilo břevno Šenkovy svatyně po střele Petra Rozmarína, který najel do útočného pásma z levé strany a svižně vyslal projektil na branku soupeře. Ve 12. minutě měl výhodu přesilové hry i náš tým. Do největší šance se dostal David Křenek, který zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Lukáše Sobotku. Střela skončila opět v Šenkově výstroji. Do konce první části měly obě mužstva ještě několik šancí, které pochytali strážci svatyní.
Vstup do druhé třetiny vyšel našemu družstvu výborně, když dokázalo svoji převahu proměnit ve vedoucí gól. V končící 21. minutě vyvezl kotouč do útočného pásma Petr Vlašín, zajel za soupeřovu branku, odkud přihrál mezi kruhy na najíždějícího Martina Pejchala, který střelou „z první" překonal domácího gólmana – 0:1. Ve 23. minutě vyslal Petr Vlašín, přesnou přihrávkou do úniku Petra Rozmarína, který přesnou střelou zvýšil náš náskok – 0:2. Drtivou převahu z úvodu druhé části korunoval třetím gólem Lukáš Sobotka, kterému nahráli kolegové z první formace David Křenek a Patrik Matov – 0:3. Ve 29. minutě se po vzájemné potyčce v brankovišti poroučeli na trestnou lavici domácí Šála a Honza Šimka. Ve 33. minutě šel za katr domácí útočník Hynek Grünwald, který se provinil vražením na hrazení. Nabídnutou přesilovou hru naše mužstvo nevyužilo. Komfortním náskokem pro naše barvy skončila druhá třetina.
Úvod třetí periody kopíroval tu druhou, pro naše barvy tolik gólově úspěšnou. Ve 42. minutě měli hosté výhodu přesilové hry. Po výměně kotouče mezi Martinem Pejchalem a Viktorem Burianem přichází tvrdá střela od posledně jmenovaného. Kotouč mířící do prostoru brankoviště zkušeně tečoval Honza Bula – 0:4. Ve 43. minutě bylo ještě radostněji. Po přihrávce Kamila Šerého a Luboše Buriana vstřelil druhou branku v utkání Petr Rozmarín, který zvýšil náskok HHK na 0:5. Ve 45. minutě měl náš tým opět výhodu přesilové hry, kterou dokázal využít. Po přihrávce Petra Vlašína a Patrika Matova nedal Šenkovi v blanenské svatyni šanci David Křenek – 0:6. Konečnou podobu výsledku dal ve 49. minutě domácí Jílek, který využil několika chyb našich hráčů ve středním pásmu. V závěru utkání byl ještě vyloučen Pavel Ambrož za vražení protihráče na hrazení. Nabídnutou přesilovku však domácí nevyužili.
Hráči HHK si po vítězství připsali další tři mistrovské body do tabulky. V příštím kole se hráči HHK představí na domácím ledě, kde vyzvou hráče Uherského Hradiště, kteří v tomto kole porazili Uherský Brod 6:0. Utkání začne tradičně v 17.30 hodin.
Ostatní výsledky 15. kola: HC Uherské Hradiště – HC Spartak Uherský Brod 6:0, HC Spartak Velká Bíteš – HK Kroměříž 7:4, HC Lvi Břeclav – HC Uničov 6:4, HC Štika Rosice – Hokej Uherský Ostroh 3:13.
Program mužů na tento týden:
Sobota 13. 1. 2018 HHK Velké Meziříčí – HC Uherské Hradiště, začátek utkání v 17.30 h (zimní stadion Velké Meziříčí).

J. Juda

 

HHK HradisteTab muzi

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru