Pro běžkaře bylo upraveno několik lyžařských tras

TrateStopy pro běžkaře byly od minulého týdne upraveny na Fajtově kopci, odkud se dá jet na Ambrožný vrch, což čítá trasu asi 5 km. Dále se lidé vydali do Balinského údolí, kde mohli zdolat trasu dlouhou cca 7 km. Další tip na sportovce čekal v Šeborově, kde byla otevřena upravená veřejná trať v délce asi kilometr. „Všichni příznivci běžeckého lyžování, obzvláště bruslařského stylu, jste zváni. Trať je dlouhá cca 1 km. Je připraven i malý ovál. Trať je pravidelně udržována a vstup je zdarma,“ avizovali Šeborovští na facebooku.

Také starosta Krásněvsi vydal prohlášení a připojil mapu běžeckých tras. „Oznamujeme všem příznivcům zimních radovánek, že od dopolední soboty 16. 1. 2021 budou protaženy lyžařské tratě v okolí Krásněvsi – viz mapa vlevo nahoře.“

Bruslilo se na rybnících

Ani milovníci zimního bruslení venku v přírodě nepřišli zkrátka, například v Měříně.
„Na Novém rybníku (foto vpravo) je nyní rozhrnuto, pokud budete mít chuť, neváhejte vzít brusle, dokud je zamrznuto. Bylo by fajn kluziště udržovat rozhrnuté, proto vezměte s sebou i rozhrnovač a průběžně led upravujte, ať si můžeme společně zimu užít,“ zněla další výzva.
Lidé si pro pobyt v přírodě vybrali i další aktivity. Procházky se psy či vyjížďky na koních, anebo s dětmi sáňkování, bobování a další. Někteří neváhali a vyjeli také na kolech či čtyřkolkách. Období pandemie, kdy vláda zakázala provoz lyžařských středisek, je zákaz vstupu i na sjezdovku ve VM, i když je podle provozovatelů připravena na otevření. Stopy pro běžecké lyžování ale ski projel též.
Připr.: Iva Horká, foto: zdroj fcb

Tratfajtak protazeniTratrybnik merin brusleniTratseborovska zimní arénaTrat FajKoloTrat seborov uprava trati foto fcb pavel uchytil

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru