Kolář: Doufám, že se ještě do profi fotbalu vrátím

FC KolarDva roky už působí v našem klubu gólman Marek Kolář. Bývalý mládežnický reprezentant se rozpovídal o své dosavadní kariéře, o svých sportovních ambicích či o současné situaci ve fotbale.

Máro, do Velkého Meziříčí si přestoupil v roce 2019, v klubu už působíš tedy dva roky, jak se zde cítíš?
Už od svého příchodu se zde cítím velmi dobře. V klubu máme skvělé zázemí. Řekl bych, že na poměry třetí ligy jedno z nejlepších. V týmu je super parta a dobrá atmosféra. Máme výborného trenéra. Nemám si absolutně na co stěžovat.
Jak si se vlastně dostal k nám do Velkého Meziříčí?
V Jihlavě mi v létě 2019 končila smlouva. Vracel jsem se z hostování v Novém Městě na Moravě a na nové smlouvě jsme se v Jihlavě nedohodli. Ozval se Velmez a já si tohle působení vybral jako nejlepší variantu.
Svoje mládežnický léta si strávil v Jihlavě, jak na to vzpomínáš? Co ti tyto léta daly?
Vzpomínám na to jen v dobrém. Myslím, že v Jihlavě se s mládeží pracuje na velmi dobré úrovni. Každý rok, který jsem v Jihlavě působil, mě vedl skvělý trenér. Takže i díky tomu jsem mohl být 3 roky v kádru áčka. Mám na působení v Jihlavě jen ty nejlepší vzpomínky a stále jsem se od Jihlavy neodříznul, často zde trénuji a pořád zde mám spoustu známých a kamarádů, se kterými jsem často v kontaktu.
Působil si v mládežnickém výběru reprezentace U–18, proti jakým soupeřům si nastoupil a jak se ti dařilo?
První start přišel na soustředění v zápase s juniorkou Zlína. Ale oficiální starty mám proti Irsku, Ukrajině a Slovensku. Podařilo se nám porazit pouze Irsko. Zbylé zápasy jsme oba prohráli 1:0, takže to určitě mohlo být lepší. Celkově na to ale vzpomínám strašně rád. Stát na hřišti v národním dresu a slyšet naší hymnu, tak to je pro mě dodnes největší zážitek mojí kariéry.
Máš ambice se dostat do profesionálního fotbalu?
Rozhodně tyhle ambice mám a doufám, že se ještě do profi fotbalu vrátím. Už teď v zimě byly určité náznaky, že by to mohlo vyjít, takže se to snad v budoucnu povede.
Myslíš, že se dohraje kompletní sezóna v MSFL?
Tady si myslím, že vzhledem k situaci, jaká v republice stále panuje, tak jsem nejen já k této otázce už hodně skeptický. Spíš si myslím, že bude skvělé, když se vůbec začne hrát a sezóna se dohraje alespoň v nějakém regulérním měřítku, ale upřímně se obávám spíše opaku.
Jak moc ti chybí kabina a týmové tréninky?
Kabina a týmové tréninky mi samozřejmě chybí. Bohužel s tím nemůžeme nic udělat a musíme věřit, že se situace brzo zlepší a všechno se vrátí zpět k normálu.
V současnosti se můžeš připravovat jen individuálně, jak tuto skutečnost vnímáš?
Vnímám to jako fakt, který je daný a my ho nezměníme. Takže nemá cenu se litovat a zabývat se tím. Navíc individuální trénink mi nedělá problém, takže se snažím připravovat co nejvíc to jde, abych byl na případný restart soutěže co nejlépe připravený. Což samozřejmě neplatí jen o mně, ale o celém týmu. Jen si všichni přejeme, aby se začalo hrát co nejdřív. A abychom se s našimi fanoušky viděli co nejdřív na stadionu.
Text a foto: FC VM

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru