Jak vidí dohrávku letošní fotbalové sezony trenér Jan Šimáček?

SimacekTrenér prvního týmu Jan Šimáček se vyjádřil k individuálnímu tréninku jeho hráčů nebo také k tomu, jak vidí dohrání letošní sezony v MSFL.

Už přes 2 měsíce trénují hráči individuálně. Kolik času trávíš nad přípravou plánu a podle čeho hráčům diktuješ dávky běhů?
Nějaký čas to samozřejmě zabere, ale s porovnáním s běžnou přípravou na klasický trénink v sezóně je to teď o něco jednodušší. Dávky kluci měli od delších běhů v pomalejším tempu až po kratší úseky v mnohem rychlejším tempu. Plánovat jsme to museli tak, že začátek soutěže bude 20. 2. S postupem času bylo jasné, že se soutěž nerozběhne a tréninky jsme museli upravit. Nyní jsou spíše udržovací a všeobecné.
Běžecké výkony hráčů jsou měřeny pomocí sportovních hodinek. Jak jsi s nimi spokojený? Jsou pro tebe informace, které ti hráči po běhu pošlou, uchopitelné?
Díky klubu kluci absolvovali fyzické testy a na základě jednotlivých výsledků mají každý své tepové rozmezí, ve kterém se musí během daného tréninku pohybovat. Jelikož klub zajistil i sportovní hodinky s hrudními pásy, tak jsou kluci přesně měřeni a přes mobilní aplikaci mi posílají své výsledky, které se tímto způsobem nedají ošálit. Tudíž já jako trenér jsem velmi spokojený, ale zajímalo by mě, co by vám odpověděli hráči (úsměv).
Kdo z hráčů má nejlepší běžecké výsledky?
Všeobecně jsou na tom lépe mladší ročníky jako Martin Pavlík, Pavel Partl, Matěj Sysel a Martin Puža. Z těch starších se mladíkům hodně přibližuje David Komínek.
Jaký dopad může mít tato covidová pauza na mužstvo?
To teď nedokážu říct. Uvidíme, jak to bude vypadat dál, ale je jasný, že to stopy zanechá. Po fyzické stránce snad ne, i když běhat v lese a na hřišti je velký rozdíl, ale po fotbalové to bude o dost horší.
Kdy myslíš, že se začnou hrát zápasy ve třetí lize?
Já byl optimista, ale postupem času je to horší a horší. Vše bude záležet na těch nahoře, co vymyslí, my musíme pouze čekat. Pro nás trenéry je strašně těžké něco plánovat, když nevíme, co bude.
Pro regulérní ukončení soutěže je nutné odehrát více než 50 % všech soutěžních utkání. Jaký je tvůj názor na tento fakt?
Někdo to odsouhlasil, tak to musíme respektovat, ale za mě je to úlet. Pokud by se odehrálo 50 % zápasů v kuse na jaře nebo na podzim, tak s tím problém mít nebudu a asi se dá mluvit o nějaké regulérnosti, ale takto dohrávat možná po půl roce pouze 7 zápasů nemá vůbec smysl. Kdybychom mohli aspoň trénovat a připravovat se na restart, ale my nemůžeme ani to.
Před startem MSFL bude určená inkubační doba pro přípravu na restart soutěže. Jak myslíš, že bude tato inkubace dlouhá?
Jelikož nejsou pro všechny kluby v MSFL stejné podmínky, což je k zamyšlení a další důvod k neregulérnosti soutěže, tak bych uvítal delší přípravu. Bohužel se obávám, že to nikoho nebude zajímat a ohlásí se termín zápasů a starejte se. My měli během 3 měsíců od začátku roku 5 tréninků na hřišti, takže jsme úplně hotoví a po fotbalové stránce momentálně nepoužitelní. Za mě by byl ideální scénář takový, že celý duben by se trénovalo bez omezení a zápasy od května do konce června s vloženými středy každý druhý týden a stihlo by se 13–14 zápasů. Pak by se dalo mluvit o nějaké regulérnosti, ale to by se musel stát zázrak.
Kolik přípravných utkání by si rád s mužstvem odehrál před restartem soutěže?
Co nejvíc to půjde systémem středa – sobota. Poslední zápas jsme odehráli 10. října a od té doby nic, takže herní výpadek je obrovský a je potřeba ho dohnat.
Co bys vzkázal fanouškům klubu v této nelehké době?
Věřme v lepší zítřky a doufejme, že tato doba skončí co nejdříve a začneme zase normálně žít a chodit na náš oblíbený sport bez různých omezení. Každopádně zdraví je na prvním místě.
FC VM

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru