Jan Šimáček: Tým bude potřeba okysličit

SimacekTrenér prvního týmu Jan Šimáček se rozpovídal o konci sezony v MSFL či o přípravě na novou sezonu. Více si přečtěte v rozhovoru níže.
Už druhý rok po sobě skončila MSFL předčasně, jak vnímáš tento fakt?
Před začátkem letošního ročníku jsem si říkal, že už se situace nemůže opakovat a maximálně se stane, že některé týmy budou v karanténě a pak se budou zápasy dohrávat v týdnu.

Opak byl pravdou, letošek byl ještě daleko horší než loňské jaro. Po fotbalové stránce to je samozřejmě velký problém, ale po zdravotní bylo jasné, že se to logicky dle vládních opatření letos nemůže dohrát.
Jaký dopad to může mít na kluby ve třetí lize?
To ukáže čas, ale nemyslím si, že by kluby ve třetí lize měly mít zásadní problémy. Určitě se covidová doba na každém týmu nějak projeví, ale neočekávám, že by někdo třeba nepřihlásil soutěž, to bude určitě na nižších úrovních fotbalu.
Jaká byla reakce hráčů, když se dozvěděli, že se opět sezóna nedohraje?
Že by měl být někdo šokovaný, tak to určitě ne. Kluci nejsou troubové a moc dobře vědí, co se děje. Stačilo sledovat zprávy a všem muselo být jasné, že letos se hrát nebude.
Co čeká teď vlastně mužstvo za program, když mistrovské zápasy v MSFL startují tradičně až na začátku srpna?
Sezonu jsme v pátek 7. 5. uzavřeli a kluci dostali celý květen volno s možností trénování s B týmem. K tomuto kroku jsem se rozhodl, protože soutěž by měla začít až na začátku srpna, ale hlavním důvodem v této době je stále nemožnost hraní přípravných zápasů.
Kdy vyběhne mužstvo k prvnímu tréninku v přípravě na novou sezonu?
První trénink je naplánován na pondělí 31. 5. , poté budeme trénovat 4 týdny, na přelomu června a července budou mít hráči 10 dnů volno a od 8. července budeme ladit formu na začátek sezony.
Chystají se nějaké změny ve složení kádru? Je někdo na odchodu či přijde nějaké posílení týmu?
Vše se bude řešit v průběhu května, určitě nebude pokračovat z rodinně­‑pracovních důvodů brankář Rosťa Kruba. O dalších odchodech zatím nevím. Okysličit tým bude potřeba, ale tam je vše v jednání.
Jsou hráči zdravotně v pořádku po takové atypické přípravě, kterou museli absolvovat?
Nejsou, individuální příprava byla dlouhá a vybrala si své oběti, skoro polovina týmu měla určitě problémy a i proto mají hráči celý květen na doléčení.
Blíží se EURO, jak vidíš šance našeho národního týmu na tomto turnaji?
Po dlouhé době mám z národního týmu dobrý pocit. Každopádně je jasné, že pokud budeme chtít uspět, tak to bude muset být na úkor Chorvatska nebo Anglie, což bude velký oříšek. Jestli se nám podaří postoupit ze skupiny, tak pak už je možné vše.
FCVM,
foto Žďárský deník

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru