První kolo Českého poháru házenkářkám vyšlo

HazZenyPo roce se opět rozběhly soutěže pořádané Českým svazem házené. Jednou z nich je také Český pohár. Stejně jako v jiných sportech na sebe mohou narazit celky z různých soutěží. Našim házenkářkám byl do prvního kola přiděl soupeř z Otrokovic, který se spoustu let představuje v 1. lize žen. Naše družstvo se po dvou letech v druhé lize vrací opět do té první a tento souboj mohl o jeho účinkováním hodně napovědět.


Během letní přípravy se do týmu žen také připojilo hned sedm věkově starších dorostenek, které v příštích letech ponesou prapor tohoto týmu. První oťukání s ženskou házenou si zkusily již na srpnovém turnaji v Jindřichově Hradci. Pravda, tam se týmu příliš nevedlo, ale na druhou stranu se zkoušely různé herní kombinace, obranné systémy a tvořila se parta nového družstva.
Středa 1. září nepřinesla jen nástup dětí do školy, ale také opětovný házenkářský zážitek. Vždyť poslední soutěžní zápas odehrály naše ženy v sobotu 26. září 2020! Tedy po 11 měsících opět ostrý start. A dá se říct, že se návrat povedl. Vždyť vítězství 30:20 se jeví jako jednoznačné, ale snadné to nebylo…
Trenér Záviška a Partl měli k dispozici šestnáct hráček. Do zápasu nastoupily holky odhodlaně a vedly 2:0. Postupně ovšem docházelo k zbytečným ztrátám v útoku a soupeřky se tak ujaly vedení 4:7. V polovině poločasu si vzal hostující trenér oddechový čas. Paradoxně hodně pomohl domácím hráčkám. Ty si aktivní vysunutou obranou vzaly vedení na svoji stranu (23. minuta 10:7). Bohužel ani tento soutěžní ročník nebude výjimkou ve ztrátě koncentrace… Ukvapené střely, nesmyslné ztráty a nepozornost v obraně umožnila otrokovickým srovnat na 11:11. V posledním útoku poločasu se však povedla střela z dálky a mírné vedení bylo na naší straně.
Do druhého poločasu se naordinovala aktivní obrana a častější kombinační hra. A ono se to povedlo! Během prvních pěti minut se podařilo čtyřikrát skórovat a stav 16:11 dával naději. Hlava ale hraje v zápase často větší roli než samotný výkon. Místo aby holky zabraly a soupeře „dorazily“, tak mu umožnily dotáhnout se na dvě branky. Oddechový čas naštěstí zkrotil naše horké hlavy a opět se podařilo kombinační hrou navýšit náskok (23. minuta 25:18). Posledních sedm minut již bylo v režii našich děvčat. Využily podpory početného publika, které bylo po celou dobu zápasu našim osmým hráčem a došly si pro výhru.
Vítězství o deset branek bylo pro holky zasloužené. Je třeba říci, že soupeř nebyl kompletní a během soutěžního ročníku to s ním takto jednoznačné vítězství nebude. Na druhou stranu se holky v zápase mohly ještě sehrát, což se bude hodit.
(V sobotu 4. září ve 13.00 vstoupily ženy již potřetí v historii do druhé nejvyšší ženské soutěže. Soupeřem jim byl UP Olomouc, mladý houževnatý celek. Tento zápas měl ukážat připravenost a odhodlanost našich žen. V plánu totiž je první ligu udržet!
Report čtěte v článku nahoře.)
-hazvm-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru