Volejbalisté o víkendu získali všechny vítězné body

VojlebalO víkendu do bojů o volejbalové body zasáhli muži B v krajském přeboru a extraligový junioři. Muži B, reprezentovaní z větší části kadety a náhradníky juniorského družstva a posíleni o dva hráče dospělého A družstva, přivítali na své palubovce resp. taraflexu družstvo Ohrouhlic.


V druhé polovině soutěže měli doposud negativní bilanci jednoho vítězství a třech porážek. A soupeři měli vracet porážku z prvního dvojutkání. Okrouhlice jsou snad nejsympatičtější družstvo celého krajského přeboru. Také se s nimi nejlépe hraje. Volejbal mají jako svou zábavu, baví se jím a je na nich vidět, že každá povedená akce jim dělá radost. My jsme je porazili 3:0 a 3:1. Hrál se výborný pohodový volejbal, kdy jeden tým oceňoval úspěšné akce druhého. Tak by to mělo být vždy místo divokých hádek s rozhodčími, diváky i hráči soupeře. Kéž by jim to vydrželo co nejdéle. Jsou pro krajský přebor rozhodně potřební. Většina z nich pochází z Okrouhlice a většina z nich jsou také pořadateli úspěšného prázdninového turnaje neregistrovaných.
To juniory v neděli čekal soupeř daleko zdatnější. Zlín. Nám chybělo několik hráčů: Martin Pavlovský, který je dlouhodobě zraněn, nemocný Martin Maňas, dále Patrik Juda nebo Petr Trybuček. V základní sestavě nastoupili Honza Kasan na nahrávce, Dominikové Žaba a Medek na smeči, Jirka Vojtíšek a Filip Brychta jako blokaři a diagonální hráč Roman Jaša. Na liberu se vystřídali Vítek Vybíral a Jakub Němec. Na lavičce byli připraveni ještě Martin Pospíchal, Adam Benáček a Ondra Částka. První zápas byl jako z těch nejkrásnějších snů. Výborně jsme podávali, bezchybně útočili, přihrávali a naše bloky byly pro zlínské hráče neprostupné. Vítězství na sebe nedalo dlouho čekat. Sety 16, 15, 10 hovořily jednoznačně. Druhý zápas byl již trochu jiný. Také jsme se do soupeře pustili s odhodláním vyhrát, ale i když jsme jasně ukořistili první dva sety pro sebe (19, 13), už jsme začali dělat chyby a byli jsme nepřesní. Také Zlín se rozehrál a najednou nám byl více než vyrovnaným soupeřem. Odešel blok a také útočná síla nebyla to, co v prvním zápase. Prohry byly sice těsné, ale výsledkem byla ztráta minimálně bodu. V pátem setu jsme se opět našli a vedli od začátku do konce. Vítězství to bylo zasloužené. Jen mementem je, že jakmile polevíme z tlaku na soupeře, ten toho hned využije a najednou už není slabý a začne hru vyrovnávat a pracovat na našem znervózňování. Takto se dají prohrát i vyhrané zápasy a vždy se musí počítat, že v extralize slabé celky nejsou. Navíc po výtečně zahraném prvním zápase se dá již těžko něco vylepšovat a je to šance spíš pro poražený celek. S tím se však musí počítat.
Výsledky:
Krajský přebor mužů: Spartak Velké Meziříčí B – Sokol Okrouhlice 3:0 (18,18,20), 3:1 (15,-20,20,25)
Extraliga juniorů: Spartak Velké Meziříčí – VSC Zlín 3:0 (16,15,10), 3:2 (19,13,-22,-23,9)
Nyní o víkendu nás čekají první boje o záchranu 1. ligy mužů. V pátek hrajeme od 19 hodin na palubovce ČZU Praha a v sobotu od 16 hodin s její jmenovkyní, Volleyteam ČZU Praha B. V neděli zajíždějí junioři do Nového Jičína. Začátky v 10 a ve 14 hodin.
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru