Ženy zahájí jarní část soutěže ve Vršovicích

Hazena Po zimní pauze se opět rozběhne soutěž házenkářek. Velkomeziříčské ženy zahájí svoji jarní pouť na palubovce pražských Vršovic, které aktuálně drží sedmou příčku s osmi body.
Podzimní část sezóny byla pro naše házenkářky nejhorší od vstupu do první ligy žen v roce 2015. Proč se tak stalo, mělo na svědomí hned několik faktorů. Pro příklad můžeme uvést ukončení aktivní kariéry některých stabilních hráček, dlouhodobé zdravotní komplikace a také špatná tréninková morálka.

To vše mělo na svědomí, že po podzimu jsou ženy na předposledním místě s pouhými dvěma body, a to za dvě remízy proti paradoxně prvnímu týmu HC Plzeň a posledním Kunovicím.
S aktuálními soupeřkami z Vršovic jsme se utkaly také hned v prvním zápase na domácí palubovce a odešly jsme z něho poraženy poměrně velkým brankovým rozdílem 16:24. Přitom ještě v loňské sezóně jsme patřily mezi nejvíce útočící družstvo, ovšem 16 branek za zápas opravdu nemůže přinést vítězství.
Během zimní části naše hráčky absolvovaly jeden přípravný turnaj, kde se utkaly s týmy z druhé ligy. Všechny zápasy jsme sice vyhrály, ale nutno podotknout, že soupeřky byly výkonnostně hodně za týmy, které jsme zvyklé potkávat v první lize. Na druhou stranu si hráčky mohly vyzkoušet různé herní kombinace a vzhledem i k jejich nízkému počtu odehrát turnaj na různých postech, což je do sezóny jistě přínosné.
Po sobotě 10. února a prvním zápasu sezóny bude následovat herní pauza, a pak zajíždíme na palubovku Otrokovic, se kterými jsme na podzim prohrály o tři branky. První domácí zápas tak připadne na sobotu 3. března od 13.00 hodin proti nováčkovi z Ivančic, který zatím podává poměrně dobré výkony.
Do podzimní části soutěže herně zasáhly:
Marcela Babáčková, Veronika Syptáková, Jarmila Šabacká, Jana Šidlová – Iva Závišková (54 branek / 6 zápasů), Gabriela Grygarová (45/8), Kateřina Závišková (22/7), Linda Prokopová (17/7), Jitka Plachetská (11/2), Diana Svobodová (10/7), Hana Hublová (10/2), Veronika Stará (9/3), Renata Škrdlová (8/3), Romana Doležalová (8/8), Kristýna Cahová (6/6), Marianna Kušová (4/6), Jarmila Chromá (3/4), Denisa Hladíková (3/7), Michaela Homolová (1/4), Andrea Rymešová (0/6).
Jana Šidlová

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru