Hokejové „áčko“ padlo v derby po nájezdech, „béčko“ prohrálo v Bystřici

Hokejis HHK VM - HC Spartak Velká Bíteš 1:2 SN. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly a asistence: 32:28 Roupec (Pokorný, Urban) - 17:18 Michálek, rozhodující sam. nájezd Grmela.
Sestava HHK: Slavíček (Štourač) – Vlašín P., Slabý, Ambrož, Burian, Šimka, Pokorný - Křenek, Střecha, Sobotka – Krča, Rozmarín, Pejchal – Vlašín M., Burian L., Maštera – Roupec, Matov, Urban.


Sestava HC Spartak: Alexa (Bartošek) – Grman, Rosendorf, Šidák A., Novák, Trnka, Šidák M., Michálek, Račický, Florek, Pospíšil, Petrčka, Grmela, Touška M., Touška J.
Rozhodčí: Kolečkář – Husák, Šustr.
Vyloučení: 5:6. Střely na branku: 36:17 (15:6, 7:4, 13:3 - 1:4). Procentuální úspěšnost brankářů: Slavíček (HHK) – 88,24 % – 15 zákroků – 65 min, Alexa (SVB) – 97,22 % – 35 zákroků – 65 min. Diváci: 307.
V prvním vzájemném utkání, které se odehrálo v listopadu na ledě soupeře, zvítězili hráči HHK vysoko 5:1. Hráči Spartaku v posledních kolech předváděli velmi dobré výkony, a tak se dal čekat vyrovnaný a urputný boj o každý metr ledu.
V úvodu první třetiny měli první příležitost ke skórování domácí hráči, když na začátku 2.minuty měli přesilovou hru. Tuto početní výhodu však nedokázali využít. V rozmezí od 9. do 15. minuty měli dvě přesilové hry hráči Velké Bíteše. Největší šanci měli hosté v samotném závěru početní výhody, kdy jedovatou střelu útočníka hostí vytěsnil nad brankovou konstrukci Slavíček. V 18. minutě se kolem obránců protáhl do útočného pásma bítešský Michálek, který vstřelil první gól utkání – 0:1. Přestože měli domácí hráči více ze hry asoupeře přestříleli, do kabin šli spokojenější hráči Velké Bíteše.
Druhou třetinu zahájili domácí hráči opět přesilovou hrou. Ani tuto početní výhodu však nedokázali využít. Ve 30. minutě uzavřeli hráči soupeře naše kluky v obranném pásmu a jen díky velmi obětavým zákrokům obránců a jistému Slavíčkovi v brance soupeř nevstřelil gól. Ve 33. minutě se dočkali domácí. Tvrdou střelu z hole Pokorného tečoval před brankou Urban. Kotouč mířící mimo branku pohotově dorazil do branky Roupec – 1:1. Nerozhodným stavem skončila druhá část.
Ve třetí periodě měli opět více ze hry domácí hráči. Přesto se nepodařilo gólmana Alexu překonat. V 50. minutě zazvonila po střele hráče Spartaku levá tyč Slavíčkovy branky. V závěru třetí části měli domácí hráči dvě přesilové hry. Velká snaha o strhnutí vedení na domácí stranu končila na výborném Alexovi. Ke konci třetí části si trenéři obou mužstvem vzali oddechový čas, aby dali hráčům vydechnout. Čtyři vteřiny před koncem třetiny byl vyloučen Střecha. Jeho vyloučení se přesunulo i do prodloužení.
V pětiminutovém prodloužení měli díky početní výhodě více ze hry hráči Spartaku, kteří celkem čtyřikrát ohrozili naši branku. Všechny střely zneškodnil Slavíček. V závěru prodloužení měli hosté kotouč pod kontrolou. O vítězi okresního derby rozhodly až samostatné nájezdy. Diváci viděli celkem pět sérií nájezdů a rozhodující gól vstřelil útočník Velké Bíteše Jan Grmela.
Vyrovnané utkání skončilo vítězstvím soupeře po samostatných nájezdech.
Domácí mužstvo si připsalo do tabulky jeden mistrovský bod a po prohře Boskovic v Uničově navýšilo náskok na druhého v tabulce na dva body.
V předposledním kole základní části zajíždí první mužstvo HHK v sobotu do Uherského Ostrohu, kde od 14.30 hod. vyzve dalšího těžkého soupeře, kterému aktuálně patří třetí příčka v tabulce KL.
-jj-
BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem – HHK Velké Meziříčí „B" 5:3 (1:3, 1:0, 3:0)
Diváků: 212. Rozhodčí: Mejzlík – Jeletz, Pova. Branky: 3. Svoboda M. (Bednář, Kintr), 35. Bednář (Koželuh), 44. Ludvík (Mráz, Koželuh), 51. Šimon (Musil, Peňáz), 59. Šimon – 5. Kudláček (Střecha, Pokorný), 15. Kudláček, 15. Barák (Vrána, Střecha). Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. Oslabení: 0 : 0. Střely na branku: 47:34. HHK „B": Šeba (Hladík) – Střecha Libor, Pokorný Pavel – Chlubna, Bradáč – Kudláček Jiří, Frühauf, Šoukal – Smejkal, Barák, Vrána – Bernat, Štěpánek, Tichý.
Ve třetí minutě úvodní části se domácí ujali vedení zásluhou Marka Svobody. Zúročili tím svoji počáteční aktivitu a lepší důraz. O dvě minuty později vyrovnal z přesilovky Kudláček, který využil povedenou kombinaci Střechy a Pokorného. Hra se poté vyrovnala a oba týmy předváděly pěkný kombinační hokej. V 15. minutě zužitkoval svoje napadání znovu Jiří Kudláček a mezi Benovýma nahama dostal hosty do vedení. Hned v následném střídání se stejným způsobem prosadil Barák. Rozdíl byl pouze v tom, že mu branku připravili Vrána se Střechou. Překvapení Zubři se už do konce třetiny na nic nezmohli a ta skončila překvapivým stavem.
Prostřední část už herně vypadala jinak.Bystřice se od jejího začátku tlačila stále víc před Šebovu bránu. Hráči béčka HHK sice využívali každou příležitost k protiútoku, ale stále častěji museli pouze bránit svůj náskok. Vydrželi to až do 35.΄, v níž využil přesilovou hru Bednář a snížil tak na rozdíl jednoho gólu.
I do poslední třetiny šli meziříčští v oslabení, které si vzápětí „vylepšili" na 3 na 5. To ještě zvládli ubránit, ovšem další vyloučení už jim bylo osudné.Na 3:3 vyrovnal ve 44. minutě Ludvík. Oba týmy se pak snažily zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Na hostujících hráčích se však začala postupně projevovat únava a navíc ještě museli přežít další dvě vyloučení. O výsledku tak rozhodl domácí Šimon, který v 51. a 59. minutě využil dvě chyby v rozehrávce HHK.
Příští zápas odehrajeme až v neděli 24. 2. 2018 v Bíteši s místním béčkem. Začátek v 16.30 hodin.

-ht-

Tabulka

 

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru