Muži HHK VM v odvetě zvítězili a postoupili do semifinále krajské ligy

HokejistiHC Uherské Hradiště – HHK VM 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Góly a asistence: 10:37 Tomešek (Lažek) – 09:29 Dostál (Sobotka, Křenek), 39:43 Sobotka (Křenek, Dostál), 48:26 Sobotka (Dostál, Křenek), 52:17 Křenek (Dostál, Vlašín P.), 57:22 Urban (Střecha).

Sestava HC Uherské Hradiště: Oharek (Jakubčík) – Hrabec, Kojecký, Čech, Lišaník, Lažek – Forman, Burša, Tomešek – Fridrich D., Kotačka, Nohál – Rauš, Kršjak, Červenka – Šrenk. Sestava HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Štourač) – Vlašín P., Šerý, Ambrož, Pokorný, Šimka, Vondráček, Kochánek – Křenek, Dostál, Sobotka – Krča, Burian V., Pejchal – Vlašín M., Střecha, Rozmarín – Urban, Matov, Maštera. Rozhodčí: Lerch, Netopil – Kociňák, Poláček. Delegát: Holub. Vyloučení: 3:6, navíc: Šerý (HHK) 10 min. za naražení ze zadu. Využití: 0:1, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:41 (10:14, 6:12 8:15). Procentuální úspěšnost brankářů: Oharek (UH) – 87,81 % – 36 zákroků – 60 min. Slavíček (HHK) – 95,83 % – 23 zákroků – 60 min. Diváci: 250
K odvetnému čtvrtfinálovému utkání zajížděli muži HHK do Uherského Hradiště. Od úvodního buly se hrál opravdu rychlý hokej, kterému nahrávaly maximální rozměry hradišťského kluziště. Po 45 odehraných vteřinách podrazil Michala Krču zkušený domácí útočník Nohál. V přesilovce vyslali hráči HHK na Oharkovu svatyni dvě střely, které zblokovali jeho spoluhráči. V 6. minutě se do šance dostal Vojta Maštera, který po pravé straně zavezl kotouč do útočného pásma a střelou z pravého kruhu vyzkoušel pozornost Oharka. V 7. minutě šel na trestnou lavici první hráč HHK. Největší šanci měl v oslabení útočník HHK Lukáš Dostál, který vyslal na gólmana domácích střelu zápěstím. Oharek střelu ukryl do lapačky. Na začátku 10. minuty se do přečíslení tří na jednoho dostala první útočná formace HHK. Z první vyslal, po přihrávce Lukáše Sobotky, tvrdou střelu Lukáš Dostál. Brankář vyráží. Po vhazování v útočném pásmu, se poprvé prosazuje tatáž formace HHK. Přihrávku Lukáše Sobotky a Davida Křenka dostává za Oharkova záda Lukáš Dostál – 0:1. Radost z vedení nám nevydržela dlouho. Domácí Tomešek v 11. minutě vyrovnal – 1:1. V téže minutě se za faul loktem poroučel na trestnou lavici další náš hráč. Oslabení hráči HHK opět ubránili. V 16. minutě vyslal střelu na soupeřovu branku Ondřej Urban. Brankáři kotouč vypadl z výstroje a zamířil do rohu kluziště. V 17. minutě vyslal střelu David Křenek, kotouč tečoval Lukáš Sobotka mimo branku. V polovině 18. minuty střílel od modré Vašek Vondráček. Touš tečoval mezi kruhy Michal Krča. Gólman Oharek kotouč ukryl ve výstroji. Nerozhodným stavem skončila první část.
Druhá část začala přesilovou hrou domácích, během které soupeř několikrát prověřil připravenost Zdeňka Slavíčka. Ve 29. minutě se do brejku dostal Vojta Maštera. Oharka však nepřekonal. O minutu později se do přečíslení dostává dvojice Vojta Maštera a Patrik Matov. Posledně jmenovaný zakončil střelou mezi betony. Gólman byl ale připraven. Ve 31. minutě vyložená šance první útočné formace. Gólman Oharek byl již překonán, ale Lukáš Dostál kotouč do sítě nedorazil. Ve 32. minutě byl vyloučen Kamil Šerý na 2+10 minut za vražení zezadu. Domácí nabídnutou přesilovku nevyužili i díky obětavému zákroku Ondry Urbana, který se položil do tvrdé střely soupeře. Ve 40. minutě byli domácí hráči blízko vedení. Zdeněk Slavíček byl již překonaný, kotouč mířil do branky, kde na poslední chvíli zasáhl jeden z bránících hráčů a kotouč vyhodil do středního pásma. Vše velmi dobře viděl jeden z hlavních rozhodčích, který měl za brankou vše pod kontrolou a důrazně rozpažil. Opět se potvrdilo přísloví – nedáš, dostaneš. 17 vteřin před koncem druhé třetiny se prosadil Lukáš Sobotka – 1:2. Asistenci u gólu si připsali David Křenek a Lukáš Dostál.
Ve třetí části měly obě mužstva hned několik šancí, ale využít je dokázal pouze náš tým. Ve 43. minutě se po naší chybné rozehrávce soupeř dostal do šance. Zdeněk Slavíček kotouč lapačkou vytěsnil mimo branku. Ve 46. minutě se z trestné lavice vrátil David Pokorný, který se hned zapojil do přečíslení. Zpětnou přihrávku od Lukáše Sobotky David minul. Ve 48. minutě měl fantastický zákrok náš gólman. Střela z levého kruhu mířila přesně k pravé tyčce. Fanoušci již slavili vyrovnávací gól. Jenže kotouč měl Zdeněk bezpečně ukrytý ve své lapačce. V téže minutě vybojoval David Křenek kotouč u hrazení a nahrál ho Dostálovi. Ten poslal přesný pas na Lukáše Sobotku, který střelou bez přípravy trefuje do šibenice – 1:3. Další gól obdrželi domácí v 53. minutě, kdy se prosadil střelou pod horní tyčku David Křenek – 1:4. Asistenci u gólu si připsal Petr Vlašín a Lukáš Dostál. Konečnou podobu výsledku dal v 58. minutě Ondřej Urban, který z ostrého úhlu našel mezeru mezi brankářem a brankovou konstrukcí – 1:5. V poslední minutě ještě nastřelil Lukáš Sobotka tyčku Oharkovy svatyně.
Druhé čtvrtfinálové utkání skončilo jednoznačnou výhrou hráčů HHK. Nutno však podotknout, že soupeř se nevzdával a do konce utkání několikrát prověřil pevnost naší obrany a připravenost brankáře HHK Zdenka Slavíčka.
Do semifinále tak postoupilo velkomeziříčské HHK, které se v sérii hrané na tři vítězná utkání střetne s týmem z Hané – HC Uničovem. Série začíná na našem zimním stadionu již tuto středu.
Čtvrtfinálové dvojice – 1. zápasy:
SKMB Boskovice – HC Spartak Uherský Brod 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) stav série: 1:0
HHK Velké Meziříčí – HC Uherské Hradiště 5:3 (1:3, 3:0, 1:0) stav série: 1:0
Hokej Uherský Ostroh – HK Kroměříž 2:3 (0:2, 2:1, 0:0) stav série: 0:1
HC Spartak Velká Bíteš – HC Uničov 2:7 (0:2, 1:2, 1:3) stav série: 0:1
Čtvrtfinálové dvojice – 2. zápasy:
HC Spartak Uherský Brod – SKMB Boskovice 3:5 (1:1, 1:2, 1:2) stav série: 0:2
HC Uherské Hradiště – HHK Velké Meziříčí 1:5 (1:1, 0:1, 0:3) stav série: 0:2
HK Kroměříž – Hokej Uherský Ostroh 8:5 (5:0, 1:0, 2:5) stav série: 2:0
HC Uničov – HC Spartak Velká Bíteš 4:2 (0:0, 3:0, 1:2) stav série: 2:0
Semifinálové dvojice – 1. zápasy:
SKMB Boskovice – HK Kroměříž
HHK Velké Meziříčí – HC Uničov

Program semifinále KL mužů hrané na 3 vítězné utkání:

1. semifinálové utkání:
Středa 7. 3. 2018 HHK Velké Meziříčí – HC Uničov, začátek utkání v 18.00 (zimní stadion Velké Meziříčí)
2. semifinálové utkání:
Sobota 10. 3. 2018 HC Uničov – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 17.00 (zimní stadion Uničov)
3. semifinálové utkání:
Neděle 11. 3. HHK Velké Meziříčí – HC Uničov, začátek utkání
v 17.30 hod. (zimní stadion Velké Meziříčí)
Případné 4. semifinálové utkání:
Sobota 17. 3. HC Uničov – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání V 17.00 (zimní stadion Uničov)
Případné 5. semifinálové utkání:
Neděle 18. 3. 2018 HHK Velké Meziříčí – HC Uničov, začátek utkání v 17.30 (zimní stadion Velké Meziříčí)

Hokej pl

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru