Na Lipnici se opět uskutečnila soutěž v karetní hře „prší“

Prsi1V sobotu 10. března se v pivnici Na Lipnici (ulice Sokolovská ve VM) konal v pořadí již celkem šestý turnaj v karetní hře zvané „prší" – z toho pátý předjarní, totiž onen výroční.

Šlo o základní variantu této hry, tj. bez braní krmicích karet z talonu na vynešeného pikového krále. Hlavními pořadateli se opět stali provozovatelka pivnice Lenka Marková a Stanislav Dočkal.
Startovné činilo 70 korun, v této částce však bylo zahrnuto i velmi vítané občerstvení. Pro nejlepší, respektive nejúspěšnější účastníky byly připraveny skutečně hodnotné věcné ceny od štědrých sponzorů; pro prvních pět v konečném pořadí pak navíc i diplomy. – Nu a zájemců o účast se na startu základního kola sešlo opravdu dost, a to dohromady čtyřicet (mezi nimi i šest žen), čímž byla kapacita této nevelké hospůdky téměř beze zbytku naplněna, takže – i díky dalším hostům sedícím na baru – vlastně takříkajíc „praskala ve všech švech".
Základní kolo absolvovali pochopitelně všichni. Soutěžilo se u celkem deseti stolů; ke každému zasedla vylosovaná čtveřice, ale ve čtvrtfinálovém kole pětice. Systém byl nastaven tak, že od každého stolu postupovali v každém kole většinou jen první dva borci, kteří co nejdříve dosáhli hranice pětadvaceti, později ale už jen dvaceti bodů (v každé dílčí hře se nadělovalo 3-2-1-0 b.). Co se následujících postupových skupin týče, byl používán nasazovací systém odvozený od známého „kvalifikačního pavouka".
Konečné pořadí nejlepších:
 1. Jiří Bula Velké Meziříčí
 2. Pavel Paprskář VM
 3. Michal Troščák VM
 4. Vladimír Pařil VM
 5. Karel Kujínek VM
 6. Zdeněk Bobek VM
 7. Jana Černá VM
 8. Petr Janák VM
 9. Zdeněk „Jim" Pospíšil VM
10. Tomáš „Kléma" Klíma VM
11. Milan „Gustav" Hladík VM
12. René Kurečka VM
13. Jaroslav Chytka VM
14. Jiří „Medvěd" Vaňkát VM
15. Jiří „Ježek" Kašpar VM
atd.
Sponzory cen byli:
Alpa VM, AND Motor VM, truhlářství Doména Dočkal & Dohnal, Zelenina Smejkal, Zelenina Kališ, Nápoje Dlouhý / Měřín, Trafika Malcová, restaurace Jívoví (V. Ďásek), Jaroslav „Zvonda" Horký / Jívoví, Oděvy Iva, pivnice Lipnice (L. Marková), pivovar Polička, pivovar Starobrno, J. Janšta Orchidea, K. Kujínek, Z. Pospíšil, V. Pól, P.Psohlavec, V. Pařil.
Mediálním partnerem akce byl týdeník Medřičské listy.
-Text a foto: vp-

Prsi2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru