Mirek Malata: Chci dávat další góly a pomáhat týmu

ForbMir Mal14. 9. 2022
Přinášíme vám rozhovor s našim útočníkem Mirkem Malatou, aktuálně nejlepším střelcem MSFL. Rozhovor si můžete přečíst níže.

Pojďme se vrátit ještě k zápasu se Znojmem. Jak ho hodnotíš? Není bod málo?
Věděli jsme, že to nebude lehký zápas a že to bude hlavně o tom, jak k tomu přistoupíme. Nevím, čím to bylo, ale začátek zápasu nám vůbec nevyšel, což se podepsalo na dvou inkasovaných gólech. V poločase jsme si řekli, že máme na to, abychom se zápasem ještě něco udělali. Nakonec se opakovalo to, co minulý týden v Hodoníně, naštěstí teď už v náš prospěch, takže bod musíme brát a ty ztracené dva získat zpět nejlépe hned teď o víkendu.
Začátek sezóny ti vyšel, sedm zápasů, šest gólů, ve hře se dostáváš do šancí. Čím si vysvětluješ tvoje herní zlepšení?
Jsem rád, že jsem nějaký gól dal, ale nechci to zakřiknout. Byl bych rád, aby to tak pokračovalo i dál a mohl tak pomoci týmu k bodům z utkání. Je to ale určitě zásluhou celého týmu a děkuji jim za to.
Před sezónou náš klub opustil velký počet hráčů. Jak si to vnímal? Bral si to i jako fakt, že dostaneš více herního prostoru?
Tým se změnil, to tak někdy bývá. Věřil jsem, že bych prostoru mohl dostávat víc, zároveň jsem ale věděl, že o základní sestavu budu muset stále bojovat a dát nějaké góly. Snad se mi bude dařit, abych mohl do zápasů od začátku nastupovat co nejvíc.
Jak hodnotíš vstup týmu do sezóny?
Úplný začátek se nám nepovedl, dělali jsme hloupé chyby. Poté jsme zlepšili hlavně bojovnost a nasazení, s tím přišly i nějaké body. Věřím, že tuhle šňůru ještě o něco natáhneme v dalších utkáních.
Co říkáš na atmosféru při zápasech na Tržišti a celkově okolo týmu? Neměl si v prvních zápasech pocit, že jsou někteří až příliš kritičtí na nové složené mužstvo?
Tohle jsem nějak nevnímal. Myslím si, že se ukáže až v průběhu sezóny, jak na tom jsme a kde v tabulce budeme hrát. Když se bude dařit a budeme dělat body, tak budou lidi chodit a fandit nám.
Co očekáváš od sobotního duelu s Vítkovicemi?
Pro nás je to další důležitý zápas, ze kterého budeme chtít získat body, nejlépe všechny tři. Bude to hlavně o nás a o našem přístupu a nasazení. Myslím si, že pokud navážeme na druhý poločas z utkání se Znojmem a na výkony z předchozích utkání, budeme moci pomýšlet na dobrý výsledek.
V klubu působíš i v pozici trenéra mladší přípravky. Jak tě trénovaní baví?
Trénování mě baví, někdy je to ale docela náročné. Začínáme s bráchou trénovat letos druhou sezónu a chceme v tom pokračovat, i když je to pro nás časově složitější. Kluci jsou šikovní a pozorujeme na nich zlepšení. Snad to baví i kluky s námi a budou se chtít nadále ve fotbale zlepšovat.
Studuješ celkem zajímavý obor, který čím dál více zaujímá ve sportu místo. Prozradíš nám něco více o tvém studiu?
Studuju obor s názvem Sportovní technologie v Brně na VUT. Jedná se o celkem nový obor, který se stále rozvíjí. Je to v podstatě spojení sportovního lékařství s technologiemi, které se ve sportu používají ke sledování výkonu sportovce. Vybral jsem si to, protože jsem chtěl studovat něco se sportem spojené a tohle mě velice nadchlo, protože si myslím, že do budoucna budou právě nové technologie nejen ve sportu velmi často využívané.
Co bys vzkázal fanouškům FC VM?
V posledních zápasech byli hodně slyšet, za což jim děkujeme a doufáme, že jim to vydrží i nadále a budou chodit v hojném počtu fandit!
http://www.fcvm.cz/

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru