Družstvo žen zažilo první porážku

HazZenyV neděli 25. 9. naše družstvo žen čekala nejdelší cesta na zápas. Jelo se až do vzdálených Lázní Kynžvart, kde velkomeziříčské házenkářky porovnaly síly s B týmem Lázní Kynžvart. Vzhledem k velkému počtu zranění a nemocí se vyrazilo na půdu soupeře ve velmi okleštěné sestavě, a to pouze s osmi hráčkami a dvěma gólmankami.


Dle očekávání, se družstvo hostů skládalo z mladých děvčat, která chtěla od začátku hrát rychlou házenou. To se jim povedlo a již v 5. minutě vedly 4:0. Našim ženám trvalo nějakou dobu, než zareagovaly a první branku vstřelily až v 6. minutě. Po několika promarněných vyložených šancí svítilo na tabuli ve 23. minutě nepříznivé skóre 6:14. Ale posledních 7 minut naše družstvo odehrálo velmi dobře a začalo hledat dobré pozice, které se podařilo proměnit. Do kabin se tak šlo za stavu 10:16.

Druhý poločas započaly soupeřky ve stejném tempu, ale naše hráčky se nenechaly už tolik zaskočit jako v první půlce. Hrálo s rozvahou v útoku, kde se jim dařilo vytvářet dobré příležitosti z pivota i ze spojek. Bohužel každou chybu soupeřky potrestaly rychlým gólem, a tak se skóre navyšovalo až na rozdíl 10 branek. Ve 45. minutě si navíc jedna z našich hráček (Bára Olšová) zranila kotník a musela ji odvést záchranná služba – tímto ji přejeme co nejlepší rekonvalescenci. To byla pro tým velká ztráta, protože Bára do té doby předváděla skvělý výkon. Posledních 15 minut jsme dohrály téměř bez střídání a finální skóre tedy bylo 23-33.

Slova trenéra:
Na začátek bych chtěl jen říct, že jsem strašně rád, jak holky bojovaly celých 60 minut navzdory únavě a narůstajícímu brankovému rozdílu. Už před začátkem jsme věděli, že hrát zápas s takovým soupeřem, a ještě s osmi lidmi do hry, bude opravdu hodně náročné. Ale přesto všechno jsme byli schopni předvést pěknou hru. Podařilo se nám spoustu pěkných akcí v útoku a v obraně jsme bojovali celých 60 minut. I z takových soubojů si odvážíme zkušenosti, které budeme moct zúročit v dalších zápasech. Další utkání hrajeme za 14 dní (8. 10.), kdy přivítáme celek z Jindřichova Hradce. Utkání to bude náročné, ale jsme rádi, že máme 14 dní teď volno a můžeme tak doléčit drobná zranění a nemoci.

Kateřina Závišková

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru