Starším žákům se v přípravě výsledkově nedaří

Haz stStarší žáci házené odehráli v rámci přípravy na Ligu Vysočiny další dva turnaje.
Nejprve jsme 25. února v naší hale pořádali již tradiční turnaj Poex Cup kterého se zúčastnilo celkem šest družstev. Náš tým byl složen z ploviny mladšími žáky. Ti ač se velmi snažili, a zaslouží pochvalu, tak na souhře to bylo přece jen znát.

Nejvíce se nám povedl zápas stýmem Centrum Haná. Naopak úplně jsme propadli s Lokomotivou Vršovice kde jsme byli zcela neškodní. Na turnaji získal v hlasování trenérů cenu pro nejlepšího hráče náš Filip Mička. Na turnaji jsme skončili na pátém místě a to je určitě zklamání. Turnaj vyhrála Lokomotiva Vršovice.
Na další turnaj jsme odcestovali o víkendu 10.–11. března na Slovensko do Povážké Bystřice. Turnaj byl velmi kvalitně obsazen, startovala zde družstva která každoročně soupeří o tituly Mistra Republiky ve svých zemích. Navíc na turnaji startovaly i dva výběrové týmy krajů a to RHC Zubří za ročník 2003 a RHC Karviná za ročník 2004. S těmi se nám utkání vůbec nepovedlo. My jsme měli na turnaji suverénně nejmladší družstvo. Jediný hráč ročníku 2003 byl Filip Mička a zbytek týmu tvořili hráči hrající v této kategorii teprve prvním rokem. Na turnaji za nás dokonce startovali čtyři mladší žáci. Proti rychlejším a urostlejším soupeřům jsme neměli šanci na úspěch. Přesto jsme odehráli některé pasáže hry velmi dobře a v utkání se Slovanem Modrou (loňský Mistr SR) jsme byli velmi blízko bodu. Pozitivem určitě je, že úroveň naší hry se zlepšovala s každým dalším odehraným zápasem. Na turnaji jsme obsadili 11. místo, z vítězství se radoval výběr RHC Zubří. Tým střelecky i herně táhli Filip Mička a Radek Navrátil. S turnajem jsme spokojeni, naplno nám ukázal na co se máme v tréninku zaměřit a nabyté zkušenosti snad zúročíme v Lize Vysočiny. Před tím se však ještě zúčastníme největšího halového turnaje na světě Prague Handball Cup.
Poděkování patří firmě Poex Velké Meziříčí a.s. za ceny do domácího turnaje. Martinovi Slavíkovi za pomoc s organizací turnaje. Rodičům a příbuzným děkujeme za podporu během domácího turnaje a rodičům za doprovod a pomoc při turnaji na Slovensku.

Zápasy našeho týmu v přípravě:

Poex Cup:
VelMez – SKKP Brno 12:17
VelMez – Lokomotiva Č. Budějovice 16:18
VelMez – Centrum Haná 16:12
Velmez – Házená Chodov 22:12
Velmez – Lokomotiva Vršovice 1:12
CoPos Cup:
Velmez – HK Kúpele Bojnice 12:19
Velmez – HC Tatran Stupava 9:22
Velmez – RHC Zubří 5:25
Velmez – RHC Karviná 10:20
Velmez – HO TJ Slovan Modra 18:20
Na turnajích hráli:
Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Radim Kocourek, Jakub Mach, Tomáš Rosa, Benjamin Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Radek Navrátil, Marek Požár, Jaroslav Požár, Filip Mička, Jakub Strýček, Štěpán Klapal, Adam Požár, Pavel Kotouček, Radovan Škoda, Filip Čížek, Adam Čížek, Martin Konvalinka, David Dřímal, Robin Koudela.
Trenéři: David Stoklasa, Radek Navrátil, Radek Buchta.
Text a foto David Stoklasa

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru