Muži HHK semifinále prohráli a obsadili třetí příčku v krajské lize

Hokejist HHK VM - HC Orli Uničov 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Góly a asistence: 41:44 Ambrož (Bula) - 04:04 Navrátil J. (Čuřík), 14:40 Korhoň (Čuřík, Paška), 31:27 Korhoň, 54:48 Korhoň (Čuřík).


Sestava HHK: Slavíček (od 15. minuty Juda) - Vlašín P., Šerý, Ambrož, Burian V., Kochánek, vondráček, Pokorný – Křenek, Dostál, Sobotka – Krča, Bula, Pejchal – Matov, Střecha, Maštera – Urban, Vlašín M., Rozmarín.
Sestava HC Orli Uničov: Sedlář (Axman M.) – Kreisel, Paška, Fryč, Halouska, Navrátil L. – Čuřík, Handl, Korhoň – Axman R., Galuška, Navrátil J. – Žajgla, Gerhát.
Rozhodčí: Honza, Ondráček – Paulík, Strýček. Delegát: Homola
Vyloučení: 5:7, navíc: Bula (HHK) 10 min. OT za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0, v oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:14 (6:3, 11:4, 13:7). Procentuální úspěšnost brankářů: Slavíček (HHK) - 33,33 % - 1 zákroků – 15 min., Juda J. (HHK) - 81,82 % - 9 zákroků – 44 min.
V neděli bylo na programu páté rozhodující utkání semifinále KL, které si hráči HHK vynutili sobotním vítězstvím v Uničově.
Od úvodu utkání byli aktivnější domácí hráči. Uničovští Orli čekali na chyby, které tvrdě trestali. V 5. minutě se ve středním pásmu zmocnil kotouče Jaromír Navrátil, najel si do útočného pásma a z levého kruhu vyslal projektil do pravého horního růžku velkomeziříčské branky – 0:1. V 15. minutě se prosadil po přihrávce Čuříka, z trestné lavice se navrátivší Korhoň, který svým prvním gólem v zápase zvýšil vedení hostů – 0:2. Po této brance musel pro zranění odstoupit Zdeněk Slavíček, kterého nahradil Jarda Juda. V závěru první třetiny měli několik šancí naši hráči, všechny ale pochytal brankář soupeře.
Do druhé třetiny vlétlo domácí mužstvo s jediným cílem, co nejrychleji vymazat náskok soupeře. Nejblíž ke gólu měl v přesilové hře Petr Vlašín, který vyslal tvrdou střelu, jenž orazítkovala pravou tyčku brankové konstrukce. Ve 32. minutě se ve středním pásmu dostal ke kotouči Korhoň, který vypíchl kotouč našemu obránci a v samostatném nájezdu blafákem překonal brankáře HHK – 0:3. Další drtivý tlak HHK přišel ve 36. minutě, při další přesilovce. Tutovky Davida Křenka a Lukáše Sobotky opět gólem neskončily. V prvním případě střelu vyrazil špičkou betonu Sedlář a při druhém skončila střela z první nad brankou. Přestože byl tlak našich hráčů místy až drtivý, byli to uničovští, kteří přidali další gól a po dvou třetinách vedli rozdílem tří gólů.
Třetí část začala další přesilovou hrou našeho mužstva. V jejím závěru se konečně dočkali domácí. Zpětnou přihrávku v útočném pásmu z hole Honzy Buly zpracoval na modré lajně Pavel Ambrož, který vyslal na Sedláře přízemní střelu, která skončila až v brance – 1:3. K tomuto gólu již, přes velkou snahu, domácí hráči nedokázali přidat další. Navíc v 55. minutě přidal třetí gól v utkání uničovský Korhoň a dal výsledku konečnou podobu.
Hráči obou mužstev po skončení utkání poděkovali všem fanouškům za parádní atmosféru během celého zápasu. Pro domácí tým tak skončila sezona, ve které obsadil celkové třetí místo. Soupeři musíme sportovně pogratulovat a popřát hodně úspěchů ve finálových bojích.
Rád bych tímto poděkoval všem hráčům za bojovnost a nasazení, které v základní časti a v play-off předvedli. Během 18 dní odehráli sedm těžkých utkání, ve kterých si několikrát sáhli až na dno.
Na závěr bych rád poděkoval fanouškům za přízeň. Našim partnerům patří velké poděkování za finanční podporu.
Jaroslav Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru