Volejbalisté hráli s Příbramí smírně

VolejbalZačaly barážové boje o setrvání v 1. lize mužů. Nám los přisoudil v prvním a druhém kole záložní celek Příbrami. Nejprve se hrálo u nás a odveta potom v tělocvičně soupeře. Oba zápasy byly jak přes kopírák.

Kdo vyhrál první set, prohrál celý zápas. V sobotu 7. 4. před zcela zaplněnou tělocvičnou za kostelem viděli diváci výtečný volejbal. My nastoupili se základní sestavou: Kasan na nahrávce, na smeči Heřmánek a Jaša, blokaři Huryta a Brychta a Kučera jako diagonální hráč. Na liberech se střídali Koukal a Slavík. Oba celky se do sebe pustili s agresivitou vlastní jejich stylu. Razantní podání, tvrdé smeče, neproniknutelné bloky a hlavně málo chyb! My jsme byli v úvodu dost zaskočeni důsledností, tlakem a razancí příbramských hráčů. Postupně jsme se však z toho oklepávali, nicméně první set pro nás nevyzněl dobře a točili jsme za 0:1 pro soupeře. Chuť jsme si spravili v setu druhém. Na co jsme sáhli, to vyšlo. Nejinak tomu bylo i ve třetím setu, kdy to vypadalo na „trhák" a jasnou záležitost. V koncovce však Příbram přidala, my znejistěli a z vedení 23:19 a 24:22 nakonec první i druhý setbol měl soupeř. Nakonec se štěstěna obrátila na naší stranu. Ve čtvrtém setu dominoval soupeř a už to vypadalo na vyrovnání na 2:2. Vedl totiž 15:8 a zcela ovládl hru. Potom však přišel na hřiště Dominik Žaba a začali se dít věci. Jeho plachtivé podání příbramští jen s obtížemi přijímali, a následný útok právě Dominik bravurně vybral. Tak to šlo až do stavu 16:15 pro nás. Soupeř ještě stačil vyrovnat na 16:16 a 17:17, potom jsme však utekli na rozdíl 3–4 bodů a vítězství bylo naše.
Odveta dopadla přesně naopak, ale volejbal to byl jiný. Prostředí příbramské tělocvičny, kde je 2,5 za zadní čárou ke stěně nám nedovolilo tolik riskovat na podání, naopak domácí v tom byli zběhlí. Navíc v sestavě hodně posílili o blokaře a diagonálního hráče. My nastoupili v lehce pozměněné sestavě, kvůli příjmu místo Edy Heřmánka nastoupil hned od začátku Dominik Žaba a na nahrávce dostal příležitost Víťa Šimek. Opět se bojovalo, ale Příbram byla lepší. My se určitě nevzdávali a i v setu, kdy jsme prohráli 12:25 jsme určitě nic zadarmo neodevzdali. Prostě jsme to neuhráli!
Barážové zápasy bývají vždy trochu nervózní ne moc dobré na dívání, bývá spousta chyb. Tady to tak nebylo. Spíš to vypadalo, jako by se bojovalo o příčky nejvyšší. Příbram, měla tým, který by v 1. lize rozhodně nehrál druhé housle a i my jsme se proti začátkům s nováčkovskými daněmi také hodně zlepšili.
Nyní nás čeká v neděli 15. 4. v 18.00 doma zápas v Bučovicemi. Ani ten nebude lehký, protože i Bučovice mají ve svém středu zkušené hráče, kteří ještě vloni nebo v nejbližší minulosti hráli extraligu. Proto potřebujeme pomoc od diváků. Na zápas s Příbramí se jich sešla plná hala a hrozně nám pomohli. Tak nás neopusťte!! Díky za podporu.
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru