Do domova pro seniory se chodí za babičkou na oběd, ale také za novým přátelstvím

Domov vnou2Již druhým rokem se velkomeziříčský domov pro seniory zapojil do projektu Ježíškova vnoučata, který je pod záštitou Českého rozhlasu. Letos bylo v našem domově splněno rekordních 91 přání. Někteří z dárců poslali dar poštou, jiní překvapení předali osobně. Byly to chvíle plné krásných okamžiků, dojetí, ale i nových přátelství.


„Za Ježíškova vnoučata je třeba poděkovat všem těm, kteří se do projektu zapojili. Lidem z Českého rozhlasu, všem vnoučatům, která se nějakým dárkem rozhodla potěšit staré a často opuštěné seniory, a hlavně personálu domova. Všem mým kolegům a kolegyním, kteří měli s projektem celý prosinec plné ruce práce, aby ten příval porozumění, lásky a lidské solidarity dokázali vůbec zvládnout", chválí ředitel domova Vítězslav Schrek.
Ježíškova vnoučata tak splnila obyvatelům nejen různá individuální přání, ale umožnila i řadu milých setkání s rodinami, blízkými, přáteli a dobrovolníky. Díky zmíněnému projektu může pokračovat i klienty oblíbený zahradnický kroužek ve spolupráci s ekologickým střediskem Chaloupky a další kulturní akce. Jednou z takových událostí bylo také hudební vystoupení dua z Moravských Budějovic, které tvořila Jana Daňhelová s Karlou Křivanovou. Dámy se staly zpívajícími Ježíškovými vnoučaty a patří jim velké poděkování za jejich čas a dobrovolnickou činnost.
Neradi bychom zapomněli také na ostatní dobrovolníky, kteří jsou naprosto neopomenutelnou součástí fungování našeho domova. Například bez ochoty a výtvarného přičinění dobrovolnice Hany Hanzlíkové by nevznikla Babiččina kuchyň, která od Nového roku láká ke slavnostnímu obědu.
Babiččinu kuchyň mohou využít obyvatelé domova a jejich blízcí ke společnému obědu. V nově vybudovaném a k tomuto účelu speciálně zřízeném jídelním koutku naší jídelny, mohou zájemci zavzpomínat na to, jak vypadal slavnostní oběd s rodiči a prarodiči. A ačkoliv je tradicí jezdit na oběd k babičce o víkendu, v domově si mohou klienti vychutnat oběd ve společnosti svých blízkých v kterýkoliv libovolný den. Stačí se informovat nebo si rovnou oběd domluvit u pracovnice vztahů k veřejnosti (tel.: 734 875 428). Babiččina kuchyň se tak stala dalším z mnoha prostor, kde se klienti se svými blízkými mohou setkávat a strávit tak společné chvíle.
Bc. Michaela Černá, pracovnice vztahů k veřejnosti, Domov pro seniory Velké Meziříčí, p.o.
E-mail – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , mobil – 734 875 482

Domov1Domov vnou1Domov vnou3Domov vnou4

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru