Zásahy hasičů a policie

Mests policieHasiči likvidovali požár sazí v komíně

Hned dvakrát hasiči likvidovali v neděli požár sazí v komíně. Jednou ve Skleném nad Oslavou a podruhé v historickém jádru města Velké Meziříčí. Obě události se obešly beze škody.

Ukradl kabelku

V sobotu 26. 1. okolo půl třetí ráno vyjížděli policisté z OO Velké Meziříčí na ulici Třebíčská, kde v jednom z tamních podniků došlo k odcizení volně odložené kabelky. V ní se nacházel mobilní telefon, peněženka s hotovostí, platební kartou a osobními doklady, čímž neznámý pachatel způsobil majitelce škodu přes 7 tis. Kč. Policisté případ zadokumentovali jako přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který pachateli v případě jeho vypátrání hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Vloupal se do auta v Měříně

V úterý 22. ledna po 7. hodině ráno vyjížděli velkomeziříčští policisté do obce Měřín, kde došlo k vloupání do osobního automobilu Škoda Fabia. K činu došlo na ulici U Hřiště, kde neznámý pachatel u vozidla rozbil skleněnou výplň pravých předních dveří. Následně z něho odcizil hnědou kabelku se svazkem tří klíčů, mobilním telefonem iPhone 6s a koženou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady, čímž majitelce automobilu způsobil škodu v předběžné výši necelých 15 tis. Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, za který hrozí až dvouleté vězení.
Policisté majitelům vozidel doporučují, aby v těchto případech nedávali zlodějům šanci. Vloupání do vozidla leze předejít dodržování několika jednoduchých zásad:
* Na sedadlech nenechávejte kabelky, kufříky, notebooky ani doklady, peněženky nebo jiné ceniny. * V kabině auta nenechávejte mobilní telefony, navigace ani jiné osobní a cenné věci. * V zavazadlovém prostoru neschovávejte cenné věci. * Když vozidlo opouštíte, tak pečlivě zkontrolujte, jestli jsou všechna okna zavřená a auto uzamčené. * Když ve vozidle odpočíváte, tak si zevnitř zajistěte dveře. * Při opravě defektu pneumatiky vozidlo vždy uzamkněte a nenechávejte je bez dohledu.
* Pokud si všimnete, že se kolem vašeho vozidla pohybuje podezřelá osoba, ihned volejte tísňovou linku 158.


Střet auta s vlakem se obešel bez zranění


Policisté integrovaného operačního střediska přijali ve středu 23. ledna kolem půl osmé večer oznámení o dopravní nehodě, která se stala na železničním přejezdu v obci Rožná na Žďársku. Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla Fiat Panda jela po silnici III/ 38811 ze směru od obce Zlatkov směrem k centru obce. Řidička přijížděla k železničnímu přejezdu, kdy před ním údajně zastavila, aby si očistila brýle. Poté se s vozidlem znovu rozjela, ale přehlédla, že na přejezdovém zabezpečovacím zařízení začala přerušovaně blikat dvě červená světla signalizující přijíždějící vlak. Došlo ke střetu levé přední části osobního vlaku, který projížděl po železniční trati ze směru od stanice Bystřice nad Pernštejnem směrem do stanice Rožná, s pravou přední částí vozidla Fiat Panda. Vozidlo bylo po střetu s vlakem odhozeno do levého příkopu. V osobním vaku cestovaly tři osoby. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn.
Policisté provedli dechové zkoušky u řidičky i strojvedoucího, obě dechové zkoušky měly negativní výsledek. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 170 000 korun. Další okolnosti nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

-PČR a HZS-

Zásahy městské policie v prosinci

Pes ve vozidle

Dne 31. 12. přijala hlídka MP oznámení, že u jedné z provozoven na ulici Pod Strání je v zaparkovaném vozidle uzamčen pes. Hlídka se dostavila na místo, kde zjistila, že pes je ve vozidle v dobré kondici a nejeví známky bezprostředního ohrožení zdraví a života. Strážníci provedli úkony ke zjištění provozovatele zaparkovaného vozidla, který si posléze psa odvedl.

Skládka odpadu

Dne 31. 12. přijala hlídka MP telefonické oznámení, že v jedné z místních částí Velkého Meziříčí u lesní cesty byla neoprávněně založena skládka odpadu. Hlídka vyjela na místo, kde na ni čekal oznamovatel, který hlídce ukázal místo skládky, od které vedly vyjeté koleje k nedaleko stojícímu vozidlu, které zde zapadlo. Na místě skládky ani u vozidla se nezdržovaly žádné osoby, tudíž strážníci událost zadokumentovali. Následnou kontrolou místa události hlídka zjistila dvě osoby, které odklidily odpad a pokoušely se vyprostit zapadlé vozidlo. Po provedení úkonů, které vedly ke zjištění skutečného stavu věci, strážníci oznámili podezření z přestupku podle zákona o odpadech příslušnému správnímu orgánu.

Podnapilé osoby

Dne 20. 12. přijali strážníci telefonické oznámení, že u jedné z provozoven na ulici K Novému nádraží leží na zemi dva muži. a jeden z nich je poraněn v oblasti hlavy. Hlídka MP se neprodleně dostavila na místo, kde muže probudila a vyzvala je k provedení dechové zkoušky, která byla u obou pozitivní. Vzhledem k tomu, že jeden z mužů měl zranění na hlavě, přivolali strážníci ZZS kraje Vysočina, na místě lékař rozhodl o převozu zraněného muže do nemocnice v Třebíči. Následně strážníci událost řešili jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Hrubá neslušnost

Dne 19. 12. přijala hlídka MP telefonické oznámení, že u jedné ze zahrádkářských kolonií ve Velkém Meziříčí mělo dojít k hrubé neslušnosti. Hlídka o podezření z přečinu vyrozuměla obvodní oddělení PČR a poté se dostavila na oznamované místo. V zahrádkářské lokalitě strážníci zastihli osobu odpovídající popisu, který podal oznamovatel. Veškeré zjištěné poznatky následně strážníci předali hlídce PČR, která si věc převzala k provedení dalších úkonů.

Nález peněženky

Dne 18. 12. byl během kontrolní činnosti na ulici Hornoměstská předán hlídce MP nález peněženky. Hlídka nález převzala a dočasně uložila na služebnu MP. Podle obsahu peněženky následně zjistila majitele a tento si posléze ztracenou peněženku převzal.

Krádež v provozovně

Dne 12. 12. přijala hlídka telefonické oznámení o krádeži zboží v provozovně na ulici Hornoměstská. Hlídka se dostavila na místo, kde se přistižený zákazník ke krádeži přiznal a nepoškozené zboží vrátil zpět do prodejny. Po provedení nezbytných úkonů byl tento přestupek proti majetku projednán uložením pokuty příkazem na místě.

Psi na veřejném prostranství

Dne 4. 12. přijali strážníci telefonické oznámení o volně pobíhajícím psu na ulici Třebíčská. Hlídka se dostavila na místo, kde psa odchytila.
Dne 17. 12. byl telefonicky oznámen o volně pobíhající pes, kterého oznamovatel odchytil na ulici Karlov. Hlídka se dostavila na místo, kde si psa od oznamovatele převzala. Vzhledem k tomu, že psi nebyli označeni žádným identifikačním znakem, byli převezeni do útulku pro zaběhlé psy na ulici Zámecká.

Zajištění akcí

Dne 2. 12. zajišťovala hlídka MP opatření v dopravě v souvislosti s uzavřením vjezdu na náměstí a v součinnosti s hlídkou PČR a SDH následný dohled na pokojný průběh oslavy příchodu adventu pořádané městem.
Dne 11. 12. ráno uzavřeli strážníci vjezd do centra města a po celý den společně s pořadatelem zabezpečovali záležitosti spojené s organizací a průběhem tradičního vánočního jarmarku.
Petr Dvořák, vedoucí strážník MP

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru