Koná se druhý koncert na podporu synagogy

Synagoga konf2Pořadatel změnil po vydání plakátů čas začátku koncertu z 19 na 18 hodin!

Další koncert na podporu velkomeziříčské nové synagogy se bude konat ve čtvrtek 18. června od 18 hodin v Jupiter clubu. Na tiskové konferenci v pondělí to potvrdili pořadatelé Milan Nový (vlevo) z Nadace CAPS 66 a David Sivor (vpravo), původem Slovák, žijící v Izraeli.


Akce se koná ve spolupráci s JUPITER clubem Velké Meziříčí. Na benefičním koncertu vystoupí pěvecký sbor ADASH, který čítá kolem dvaceti zpěváků, a CIMBAL CAPELLA o pěti hudebnících. Zmíněný koncert, stejně jako ten první v únoru, má zviditelnit projekt na záchranu synagogy. Ta je stále v majetku Židovské obce, která s městem jednala o převodu. Město VM objednalo stavebně-technický průzkum, který má být hotov v létě. Poté se zastupitelé rozhodnout, zda synagogu za symbolickou částku od Židovské obce převezmou či nikoliv. Pokud by ji Velké Meziříčí získalo do svého majetku, čekala by ho investice do její opravy. Peníze by město mohlo získat také díky dotacím v příštím roce, jak zmínil M. Nový, a samozřejmě od donátorů či výtěžku ze zmíněných koncertů či dalších akcí.
Záštitu nad červnovým koncertem převzal podle slov Nového i Sivora také premiér ČR Andrej Babiš. Iniciátor myšlenky na opravu památky zastupitel a radní Tomáš Rapušák se kvůli dlouhodobé nemoci tiskové konference nezúčastnil. Podle pořadatelů má být přítomen starosta města VM v den konání koncertu, před nímž by si pozvaní hosté měli budovu na Novosadech také prohlédnout. Svojí účastí na koncertu podpoříte záchranu této památky. Vstupenky jsou v prodeji v Jupiter clubu.
Text a foto: red ML

AdashSynagoga konf3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru