RUMOBIL zafungoval. Dotovanými víkendovými spoji už jelo 30 tisíc cestujících

RumobilUž od března letošního roku mohou cestující na Vysočině využívat 15 párů nových autobusových spojů, které jezdí především ovíkendech na stávajících linkách mezi Jihlavou a Třebíčí, Jihlavou a Havlíčkovým Brodem a Velkým Meziříčím a Chlumkem, a v turistické sezoně také vatraktivní oblasti mezi Světlou nad Sázavou a Lipnicí nad Sázavou.

„Autobusy na nových spojích najely už více než 80 tisíc kilometrů a využilo je více než třicet tisíc cestujících," říká náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Pavel Pacal a připomíná, že jejich nasazení umožnily evropské dotace získané v rámci projektu RUMOBIL.

Kraj Vysočina podporuje veřejnou dopravu a dlouhodobě usiluje o kvalitní dopravní obslužnost celého svého území, a to i v oblastech mimo městská centra. Krajský rozpočet podporuje provoz veřejné linkové autobusové dopravy každoročně částkou okolo 300 milionů korun. Patnáct nových spojů nasazených především o víkendu si mohl kraj dovolit i díky projektu ROMOBIL. Zatím patnáct autobusů projelo částkou přesahující 1,5 milionu korun, z toho 85 % pokryje evropská dotace. Zůstane-li o nové spoje setrvalý zájem, jsme připraveni zařadit je do připravovaného regionálního dopravního systému Veřejná doprava Vysočiny.
Trasy a časové polohy nových autobusových spojů byly zvoleny tak, aby usnadnily občanům zejména menších sídel jejich cesty do zaměstnání, škol, za službami a kulturou. V adventním období, kdy lidé přirozeně více jezdí za nákupy, o nová spojení očekáváme ještě větší zájem. Pro připomenutí, že nové spoje mohou využít, dostanou občané v průběhu prosince do svých schránek zvláštní informační letáček.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru