Dálnice D1 se o víkendu bude krátkodobě uzavírat

DalnicePolicisté budou mít po celou dobu uzavírek na D1 v terénu vyšší počet policistů

V souvislosti s víkendovými krátkodobými úplnými uzavírkami dálnice D1 ve stavebním úseku 11 – Koberovice (EXIT 81) – Humpolec (EXIT 90) jsme připravili bezpečnostní opatření, v rámci něhož budeme dohlížet na plynulost provozu. O víkendu bude stavební firma instalovat nové nosníky mostů, a to na dvou místech – na 83,2 kilometru a na 88,4 kilometru dálnice D1.


Tyto stavební práce si vyžádají ve dnech 20. června v době od 20.00 hodin do 10.00 hodin druhého dne – tedy 21. června deset krátkodobých kompletních uzavření dálnice D1, a to vždy po dvaceti minutách. Bude se jednat vždy o pět uzavírek v každém směru jízdy. V této době se bude série úplných uzavírek týkat kilometru 88,1 – 88,7 v místě mostu SO 11-223. Při uzavření dálnice nebudou vozidla odkloněna na objízdnou trasu, ale budou ponechána na dálnici D1. Policisté v daných dobách vždy provoz nejdříve zpomalí a poté zcela zastaví. Do akce budou nasazeni policisté z dálničního oddělení z Velkého Beranova, kteří budou hlídkovat celkem na šesti stanovištích.
Ve dnech 21. června v době od 22.00 hodin do 22. června do 6.00 hodin bude stavební firma instalovat nové nosníky na mostě SO 11-221 na 83,2 kilometru. V tomto místě se bude jednat celkem o šest krátkodobých dvacetiminutových uzavírek – vždy tři v každém směru jízdy. Při uzavření dálnice nebudou vozidla odkloněna na objízdnou trasu, ale budou ponechána na dálnici D1. I tyto uzavírky budou koordinovat policisté z dálničního oddělení z Velkého Beranova, kteří budou po celou noc hlídkovat na čtyřech stanovištích.
I když zhotovitel pro instalaci nových nosníků mostu zvolil noci ze soboty na neděli a z neděle na pondělí, kdy bývá na dálnici D1 skutečně výrazně slabší provoz, nelze nikdy přesně stanovit kolik vozidel v průběhu série uzavírek po dálnici pojede. Policisté budou monitorovat provoz a v případě potřeby budeme provoz v místě, kde by vznikly nějaké problémy, okamžitě usměrňovat. Chceme apelovat na všechny řidiče, aby zbytečně neriskovali a chovali se ukázněně. Největší komplikaci, která by mohla nastat, by byla zbytečná dopravní nehoda mezi vozidly ve stojící koloně, protože pak by mohlo hrozit nebezpečí, že se na dálnici D1 doprava zcela zastaví a zkomplikuje plynulý provoz.
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
vedoucí oddělení - tisková mluvčí
tel: 974 261 207
mobil: 725 375 094

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru