Červený stan je kvůli Covidu-19 zpět před nemocnicí

rouskyV jihlavské nemocnici vzhledem z epidemiologické situaci znovu spouští provoz odběrového místa na parkovišti před hlavním vchodem do zařízené. Platí také zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních.

„Od pondělí 13. července opět spouštíme provoz červeného stanu na parkovišti před hlavním vchodem do naší nemocnice. Mobilní buňku odvezla z parkoviště, kde sloužila čtvrt roku, těžká technika 23. června. Vzhledem k epidemiologické situaci na Jihlavsku budeme znovu využívat stan na parkovišti jako odběrové místo na Covid-19. Stan je již na místě a provoz byl spustěn v pondělí ve 12 hodin. Od pátku 10. července jsme vzhledem k epidemiologické situaci znovu vyhlásili zákaz návštěv na všech odděleních," informuje nemocnice Jihlava.
Krajské nemocnice jsou připraveny operativně navýšit kapacity odběrových míst. S ohledem na aktuální epidemiologickou situaci v okrese Jihlava svolal náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný pracovní covid skupinu složenou ze zástupců kraje, všech pěti krajských nemocnic, záchranky a krajské hygienické stanice. „Už během víkendu byla přijata preventivní opatření v rámci Nemocnice Jihlava, zpět se vrátil červený odběrový stan, zdravotnická záchranná služba posílila na několik dní terén o druhou odběrovou sanitku, obě posádky na základě požadavku krajských hygieniků provádějí ještě dnes intenzivní testování kontaktů na Jihlavsku,“ vyjmenoval přijatá opatření Vladimír Novotný. Po konzultaci se zástupci krajských zdravotnických zařízení bylo potvrzeno, že kapacita odběrových míst ve čtyřech krajských nemocnicích – Jihlavě, Třebíči, Havlíčkově Brodě i v určené ambulanci Nemocnice Nové Město na Moravě je nyní dostatečná. Stejně tak zásoba testovacích setů či ochranných pomůcek. Náměstek Novotný apeluje na lidi, aby měli roušku stále u sebe s tím, že člověk nikdy neví, kdy ji bude pro ochranu sebe i svých blízkých potřebovat.

-red, zdroj: krú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru