Už 90 kilometrů dálnice D1 je opraveno, zbývá 71

Dalnice2Tento a příští rok bude ŘSD pracovat na modernizaci zbývajících 71 kilometrů dálnice D1. Větší část, tedy 90 km je již zmodernizováno.

„Po dokončení budeme mít mezi Prahou a Brnem jednu z nejmodernějších dálnic v Evropě,“ slibuje na svém webu Nová D1 ŘSD a děkuje všem řidičům za trpělivost.


„Letos začátkem října bude dokončeno dalších 10 kilometrů dálnice D1, celkem se tak dostaneme na 100 hotových kilometrů z celkových 161 mezi Mirošovicemi a Kývalkou. Konkrétně zmizí omezení na úseku Soutice-Loket mezi 56. a 66. kilometrem,“ uvádí k tomu Ministerstvo dopravy. „V říjnu zmizí první omezení, další pak postupně stavaři odstraní na konci listopadu před zimní přestávkou. Pro mě je podstatné, že v příštím roce na podzim bude celá D1 hotová, průjezdná bez velkých omezení, která zažíváme v těchto dnech,“ řekl ministr dopravy Karel Havlíček.

Na trase V. Beranov – Měřín je 10 mostů

Na trase úseku 16 (EXIT 119 Velký Beranov – EXIT 134 Měřín) je celkem 10 mostních objektů. Začátkem července probíhal zásyp opěry a vázání armatury mostu na 124 kilometru. Do tohoto mostu přijde přibližně 250 kubíků betonu. Lít se muselo velkou pumpou odspodu, aby nemusela být dálnice uzavřena.

Na mostě jsou práce v plném proudu

Práce na mostě Vysočina jsou v plném proudu. Probíhá tryskání ocelové konstrukce mostovky před aplikací izolačního souvrství a epoxidových nátěrů, svařování a navařování definitivních svodidel, přivařování rozšiřujících konzol mostovky svařovacím automatem a odpalování plamenem dočasných zarážek mostu při výměně ložisek na pilíři P 2.
Připravila redakce ML, foto Antonín Dvořák

Dalnice1Dalnice3Dalnice4

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru