Házenkáři se dočkají nového zázemí

HazenkariTéměř po třiceti letech se velkomeziříčští házenkáři dočkají zasloužené rekonstrukce sportovního zázemí v domovské hale Za Světlou, která již několik let nesplňuje základní požadavky sportovců.
Právě toto místo je s házenou ve Velkém Meziříčí spjato od roku 1990, o šest let později zde vyrostla sportovní hala se šatnami pravidelně využívanými dodnes.


Rekonstrukcí v řádech šesti milionů korun projdou kompletně vnitřní prostory šaten, počítá se s výměnou oken, novými rozvody energií a v neposlední řadě se budova dočká zateplení. „Našemu oddílu se podařilo získat dotaci z ministerstva školství, která pokryje 70 % nákladů, zbylou část musíme dofinancovat sami,“ vysvětluje předseda klubu Ladislav Šidlo. Přestože je finanční situace vzhledem k důsledkům koronavirové epidemie nejistá ve všech sportovních oddílech, házenkáři doufají, že potřebné peníze získají. Místní firma BUILDING centrum – HSV by měla být s rekonstrukcí hotová nejpozději do konce listopadu. Sportovci ale věří, že utkání začátku sezony nebudou muset překládat a halu se zázemím budou mít k dispozice o něco dříve. Vzhledem k tomu, že je opravovaná budova propojená s mateřskou školou, která obnovuje provoz už začátkem srpna, čeká stavaře náročný červenec, během kterého musí stihnout všechny naplánované práce.
„Menší partnery a sponzory máme, za to jsme opravdu vděční. Každoročně vybíráme také členské příspěvky, ale žádného hlavního generálního partnera jako klub nemáme. I z tohoto důvodu jsme se rozhodli veřejně oslovit všechny sportovní nadšence, kteří by přestavbu byli ochotni finančně podpořit,“ vysvětluje Šidlo. Pokud vám tak není osud házenkářských šaten lhostejný, neváhejte kontaktovat vedení klubu. Velkomeziříčský oddíl házené, který má ve třetí nejvyšší soutěži družstva mužů i žen, oslaví v příštím roce jubilejních 100 let od založení oddílu. Nyní máte jedinečnou možnost stát se partnery více jak 200 členů z 16 týmů od minižactva, přes žáky a dorost po dospělé.
-Město VM-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru