Vánoční strom rozsvítí bez veřejnosti. Novoroční ohňostroj je odložen

Strom zdobenýPosledních několik týdnů se město ve spolupráci s Jupiter clubem připravovalo na nový koncept vánočních trhů, rozsvícení vánočního stromu a novoroční ohňostroj. S ohledem na prodloužení nouzového stavu a vývoj epidemické situace se město rozhodlo zrušit slavnostní setkání u vánočního stromu s doprovodným programem a odložit vánoční trhy. Tradiční ohňostroj 1. ledna je také odložen.

Akce Adventní světýlka, která každoročně zahajuje advent ve Velkém Meziříčí, kvůli koronaviru letos neproběhne. Vzhledem ke stále platným vládním usnesením rozsvítí radnice vánoční výzdobu společně se stromečkem první adventní neděli 29. listopadu po setmění bez účasti veřejnosti. „Bohužel současná situace nám nedovolí se potkat v prostoru náměstí a společně si užít adventní čas. Přesto nechceme, aby lidé o tuto krásnou chvíli úplně přišli, a tak jsme se rozhodli, že rozsvícení vánočního stromu zprostředkujeme alespoň formou zveřejněného záznamu na sociálních sítích města a webu radnice,“ doplňuje starosta města Alexandros Kaminaras s upřesněním, že video bude publikováno první adventní neděli po 17. hodině.

Odložit se v současné situaci rozhodlo město také předem avizovaný vánoční řemeslný trh, který měl proběhnout 8. prosince, i nově plánované adventní trhy na náměstí s kluzištěm. Připravená koncepce trhů s dřevěnými stánky je prozatím odložena. Vzhledem k tomu, že předběžný termín konání trhů je nyní velmi obtížné odhadovat, začne město náhradní variantu připravovat v návaznosti na rozvolňování vládních usnesení.

Ani příchod nového roku letos nezahájí město ohňostrojem. „Podle vyjádření ministra zdravotnictví není pravděpodobné, že by do konce prosince opatření umožnila shromažďování stovek lidí. Z tohoto důvodu jsme k danému rozhodnutí přistoupili. Současně se však ale nebráníme myšlence, užít si ohňostroj společně v náhradním termínu,“ dodává Kaminaras.

„Na ohňostroj se nejvíc těší děti, chtěla jsem vzít Tamarku, aby se pokochala pohledem a zažila tu krásnou atmosféru, tak doufám, že to vyjde příště,“ říká příbuzná dívky, kterou by ráda tímto překvapením potěšila.

-red, měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru