• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvého muže. Muž zemřel násilnou smrtí a tělo bylo nalezeno loni v říjnu

Kriminalisté pátrají po totožnosti mrtvého muže. Muž zemřel násilnou smrtí a tělo bylo nalezeno loni v říjnu

Patrani2Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti muže, jehož tělo bylo nalezeno 15. října loňského roku na Havlíčkobrodsku. Případ kriminalisté prověřují jako podezření z trestného činu vraždy.
Oznámení o nálezu těla jsme tehdy přijali od muže, který se v oblasti pohyboval s detektorem kovů a objevil v lesním remízku nedaleko obce Habry, v katastrální území Frýdnava, v místech zvaných Rybníček mělký hrob, ve kterém bylo tělo muže uloženo. Z výsledků provedené soudní pitvy jsme zjistili, že muž zemřel násilnou smrtí, na které se podílela další osoba.


Nalezený muž byl oblečený do modrého trička s krátkým rukávem a na vnitřní straně byl štítek s nápisem „BASIC LINE“; „CASUAL WEAR“. K bližšímu popisu muže lze uvést, že se jedná o osobu kavkazoidního typu ve stáří 34 – 45 let (pravděpodobněji ale 35 – 40 let). Muž byl vysoký 181 – 185 centimetrů, měl černohnědé vlasy v délce 30 centimetrů a měl kratší vousy v oblasti brady a na lících. Doba úmrtí byla stanovena na 15 let a méně od nálezu těla. Podle entomologického materiálu bylo možné stanovit pouze minimální dobu zakopání těla na čtyři až šest let. Muž měl velmi dobře udržovaný a nákladně ošetřovaný chrup.
Faciální rekonstrukcí obličeje se podařilo vytvořit jeho přibližnou podobu, ale je zapotřebí vzít v úvahu, že jednotlivé detaily, barva očí, vlasů a pokožky se mohou od skutečné podoby jedince lišit. To platí zejména pro šířku a profil nosu, který nemohl rekonstruován s větší přesností z důvodu odlomených kostěných struktur nosu.
Kriminalisté se obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci – pokud by někdo disponoval informacemi, které by mohly vést ke zjištění totožnosti nalezeného muže, může se obrátit na linku tísňového volání 158. Případné poznatky lze také zcela anonymně zaslat přímo na kriminální službu a vyšetřování Krajského ředitelství policie kraje Vysočina na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Patrani1Patrani3Patrani4Patrani5

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru