Luboš Mynář, řezník z Křižanova zvítězil v krajské soutěži

SoutezMynar1Ve čtvrtek 26. 11. 2020 proběhlo vyhlášení výsledků soutěží MONETA Živnostník roku 2020 a VODAFONE Firma roku za Kraj Vysočina. Z deseti finalistů v každé kategorii vybrala odborná porota Luboše Mynáře, řezníka z Křižanova u Velkého Meziříčí, a potravinářskou společnost Amylon, a. s., kteří postupují do národních kol soutěží.


„Vítězi letošního ročníku v obou kategoriích jsou zástupci potravinářského průmyslu, který patří na Vysočině mezi významná průmyslová odvětví. Společně se zemědělstvím patří také mezi tradiční odvětví našeho regionu. Právě odkaz na tradice v kombinaci se schopností inovovat a snahou udržet krok s aktuálními potřebami trhu byly klíčem k úspěchu v letošním ročníku soutěže. Všem vítězům srdečně gratuluji a přeji mnoho úspěchů v další podnikatelské činnosti,“ uvádí Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.
Luboš Mynář, řezník z Křižanova u Velkého Meziříčí, vítěz v kategorii MONETA Živnostník roku Kraje Vysočina 2020, odbornou porotu v Kraji Vysočina oslovil svým životním příběhem, se kterým souvisí rodinné kořeny v oboru, které se dále snaží rozvíjet.
Panu Mynářovi velmi záleží na kvalitě jeho masných výrobků, pro jejichž výrobu nakupuje pouze kvalitní suroviny od regionálních zemědělských producentů. Právě kvalita je dle slov oceněného jediným účinným nástrojem v boji s velkými markety.
Společnost Amylon, a. s., která zvítězila v kategorii VODAFONE Firma roku 2020, se podílí na škrobárenské tradici na Vysočině od roku 1912. Společnost je významným producentem škrobárenských výrobků pro potravinářství a další průmysl. Disponuje vlastní sítí obchodních zástupců a neustále se snaží reagovat na potřeby trhu, v současnosti např. zaváděním bezlepkových a veganských výrobků do svého portfolia. Významnou část své produkce společnost vyváží na zahraniční trhy.V každém kraji je také vyhlašován vítěz kategorie VODAFONE Odpovědná firma roku 2020, kterou uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. V Kraji Vysočina byla za nejodpovědnější společnost vyhlášena firma VODASERVIS, a to především za přístup k zaměstnancům, používáním recyklovatelných a obnovitelných materiálů ve výrobě, dále za podporu řady sportovních a kulturních aktivit a také za podporu sociálních služeb pro seniory či osoby se zdravotním postižením. Zcela novou kategorií je letos MONETA Živnostník roku Srdcař, která oceňuje mezi živnostníky toho z nich, který překonal v podnikání problémy nebo nejrůznější nástrahy, hlavně to nevzdal a pracuje dál. V Kraji Vysočina toto ocenění získal Petr Vondrák.

Kompletní výsledky patnáctého ročníku soutěží, které tradičně vyhlašuje deník Hospodářské noviny:

Vodafone Firma roku 2020
■ 1. místo Amylon
■ 2. místo ThePay.cz
■ 3. místo VODASERVIS
MONETA Živnostník roku 2020
■ 1. místo Luboš Mynář
■ 2. místo Petr Vondrák
■ 3. místo Ivan Kopecký
Vodafone Odpovědná firma roku 2020
VODASERVIS
MONETA Živnostník roku Srdcař 2020
Petr Vondrák
Záznam z virtuálního vyhlášení výsledků za Kraj Vysočina je k dispozici na https://www.youtube.com/watch?v=XLJGBQZJ8cQ&feature=youtu.be.

Zdroj: www.ihned.cz -krú-


Naší pýchou je uzené, říká oceněný řezník Mynář


SoutezMynar2Prodejnu i výrobnu má v Křižanově. „Když jsme do tohoto objektu přišli, tak tady bylo řeznictví s bourárnou. Postupem času jsme do toho zainvestovali, postavili lednice a zvětšil se výrobní prostor za bývalým obchodem,“ říká Luboš Mynář. Maso kupuje od českých dodavatelů a z českých porážek na Vysočině, konkrétně z Polné a z Dolních Heřmanic. „Je to vyloženě české, na čemž si zakládáme, protože takových těch cizích překupníků je tady v republice dost,“ dodává vítězný živnostník. Půlky se rozbourají, dají se na výsek, rozvezou se do místních restaurací. Zásobuje také školy a školky v Křižanově a ve Velkém Meziříčí. Pokud jde o maso, do restaurací, škol a školek směřuje 25 % produkce, ostatní se prodá přes prodejnu. Pokud jde o masné výrobky, je to tak 10 %, zbytek jde rovněž přes pult zákazníkům, kteří k němu jezdí ze širokého okolí. Přijíždějí z Nového Města, Bystřice, Žďáru nad Sázavou, dokonce sem jezdí kamioňáci z Prahy a Ústí. Sortiment výrobků začíná od párků, přes uzené maso a klobásy, až po šunky. „Prodává se všechno. Nedá se říci, že by nám něco stálo. Co je naší pýchou, to je uzené maso, které si děláme sami od A až do Z. Děláme klobásy podle staré receptury ještě od mých předků, z roku 1939,“ uvádí Mynář. Do polovičky výrobků nepoužívá žádná éčka, jen obyčejnou sůl. Je ale sortiment, do kterého přidávat musí, aby docílil soudržnosti výrobku.
„Co se týká legislativy, tak hlavním problémem jsou alergeny, které my musíme hlídat. Jsou určité alergeny, kterým se vyhýbám úplně automaticky. Ale díky tomu, že spadáme pod kontroly i dvakrát ročně, odevzdáváme vzorky, tak vždycky vyjdeme stoprocentně,“ chlubí se právem Luboš Mynář.
Ve vlastní výrobně pracuje jeho syn a další dva lidé, na prodejně tři prodavačky, které se střídají. Uvažoval o zřízení dalších dvou prodejem. Jedna měla být v Přibyslavi a druhá ve Velké Bíteši, ale kvůli pandemii se plány zastavily, protože byl strach zainvestovat. Až se situace uklidní, ty dvě prodejny by chtěl nicméně ještě rozjet a otevřít.
Text a foto: zdroj ihned

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru