Situace ve Velkém Meziříčí se zklidňuje, počty pozitivně testovaných pomalu klesají

RadnicePoslednímu jednání krizového štábu před Vánocemi předcházelo zasedání Bezpečnostní rady ORP Velké Meziříčí. Hlavním bodem programu bylo schválení aktualizace Krizového plánu ORP Velké Meziříčí a schválení návrhu plánu jednání a činnosti bezpečnostní rady v příštím kalendářním roce.


Poté členové krizového štábu navázali na jednání a v rámci pondělní pravidelné schůzky zhodnotili epidemickou situaci na Velkomeziříčsku. K pondělku (14. prosince) je aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 184 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 44 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí. Znovu se tak potvrzuje klesající tendence počtu nakažených na našem území.
„Jak nám již dnes naznačují hodnoty protiepidemického systému, lze předpokládat, že v tomto týdnu vláda přistoupí k opětovnému zpřísnění opatření. Nenechte si tím zkazit dobu adventu a užijte si vánoční svátky obklopeni svou blízkou rodinou. Chovejte se k sobě navzájem ohleduplně, odpočívejte a buďte na sebe opatrní,“ popřál všem starosta Alexandros Kaminaras.
Kraj spustil registraci na antigenní testy pro veřejnost zdarma
Občané mohou registraci na antigenní test provést v aplikaci Kraje Vysočina pro odběry https://odbery.kr­‑vysocina.cz. Testy se provádí výtěrem z nosohltanu a výsledek je znám během 15 – 20 minut. V případě pozitivity je posouzeno zdravotnickým pracovníkem na odběrovém místě, zda bude následně nutné provést potvrzující PCR test. Od 18. 12. 2020 se mohou na antigenní testy registrovat všichni zdarma, a to jedenkrát za 5 dnů.

-měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru