Sociální služby i nadále nabízí možnost distribuce dezinfekce a roušek

CovidRouskaKrizový štáb ORP Velké Meziříčí v rámci pravidelné pondělní schůzky zhodnotil vývoj situace uplynulých dní. K pondělku (7. prosince) je aktuálně na celém území ORP Velké Meziříčí 186 pozitivních případů s onemocněním covid-19, z čehož je 46 pozitivně testovaných z Velkého Meziříčí. Oproti minulému týdnu se jedná znovu o výrazný pokles počtu nakažených na našem území.

Distribuce dezinfekce a roušek

Sociální služby města stále nabízí občanům zdarma distribuci dezinfekce a roušek. Stačí pouze kontaktovat ředitelku organizace Mgr. Janu Jurkovou na tel.: 603 967 714 a domluvit si dobu předání.

Střední školy začaly se střídavou výukou

Po zhruba dvou měsících výuky na dálku začala 7. prosince na středních školách, konzervatořích a vyšších odborných školách fungovat střídavá prezenční a distanční výuka. Ve školách je vždy polovina tříd a druhá půlka se bude učit z domova, po týdnu se vymění. Výjimkou jsou poslední ročníky, které chodí do školy normálně. Všichni žáci se také mohou každý týden účastnit praktické výuky. Ve skupinkách do 20 lidí se dnes mohou vrátit i studenti prvních ročníků vysokých škol.

Testování pedagogických pracovníků

Dobrovolné a bezplatné testování pedagogických pracovníků probíhá od 4. do 18. prosince 2020. Pro učitele jsou přichystané antigenní testy, které jsou rychlejší než PCR testy. Jejich výsledek by měli pedagogové znát do dvaceti minut. Na testování je nutné se vždy registrovat předem. Odběry v oblasti Velkého Meziříčí zajišťuje výjezdová služba Cytogenetika Brno.

Kontroly rozvolněných opatření

Strážníci městské policie nezaznamenali v uplynulých dnech během pravidelných hlídek problémy s dodržováním rozvolněných vládních opatření.

-měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru