IDOS informuje

AutobusOd 1. 1. 2018 přistoupila naše společnost, po jednání s krajskými úřady, k úpravě jízdních řádů regionálních linek. Došlo k omezení dopravy na komerčních linkách, které jsou vedeny přes území více krajů. Kraj Vysočina tyto spoje hradí pouze po svém území a na území okolních krajů, bohužel k dohodě o úhradě nedošlo.


Naše společnost vyhodnotila výhodnost spojů a připravila nové vedení spojů. Spoje, které jsou zachovány na území mimo kraj Vysočina, jsou inadále vedeny na komerční riziko dopravce.
Od začátku roku 2018 tedy dojde k následujícím změnám regionálních linek.
Doprava směr Pardubice, Hradec Králové bude zajištěna v přímém spojení v pondělky, pátky a neděle, v ostatní pracovní dny bude doprava zajištěna s přestupem ve Ždírci nad Doubravou,
Doprava do Brna bude změněna následovně: Přímé spojení ze Svratky přes Nové Město na Moravě bude zajištěno pouze v neděli.
Přímé spojení ze Žďáru nad Sázavou bude omezeno částečně, zkrácením některých spojů do Velké Bíteše a zde s možností přestupu dále směr Brno.
Přímé spojení z Bystřice nad Pernštejnem bude zachováno v neděli a jedním párem spojů v pracovní dny. V ostatních případech je spojení zajištěno s přestupem na vlak (Tišnov, Nedvědice).
Na linkách v kraji Vysočina dojde k doplnění spojů. S novým spojením se cestujícím nabízí na linkách Svratka-Polička, Dolní Rožínka-Nové Město na Moravě, z Nového Města na Moravě do Jimramova, Zubří, Jiříkovic, ve směru ze Žďáru nad Sázavou do Bobrové, Hamrů nad Sázavou, Sněžného, Lhotky, Přibyslavi, Velkého Meziříčí, Velké Bíteše, Jihlavy.
V oblasti Velkého Meziříčí přibyly spoje např. do Osové Bítýšky, Hodova, Křoví, Tasova a Jihlavy.
V oblasti Bystřice nad Pernštejnem dojde k posílení spojů mezi Bystřicí nad Pernštejnem a Rovečným.
Vybrané linky budou obsluhovat nové zastávky v Bystřici nad Pernštejnem – Novoměstská, Výrobní.
Pro cestující z oblasti Bystřice, kteří směřující do Kuřimi zůstává doprava beze změny, toto spojení bude díky domluvě obou krajů a společnosti Tyco Electronics Czech s. r. o. zachováno a finančně podporováno.
Nové jízdní řády naleznete na www.idos.cz

 

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru