Policisté odhalili řidiče s alkoholem v krvi. Nález munice v Osovém

MuniceAlkohol za volantem
Velkomeziříčští policisté kontrolovali ve středu 16. 12. krátce před 19.00 na ulici Kostelní ve Velké Bíteši vozidlo Ford. V rámci kontroly se šestašedesátiletý řidič podrobil dechové zkoušce. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 1,92 promile alkoholu. Výsledky blízké první dechové zkoušce vykázaly také opakovaná měření.

Policisté muži na místě zakázali další jízdu. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Dva řidiče, kteří za volant vozidel usedli pod vlivem alkoholu, odhalili ve čtvrtek 17. prosince policisté na Žďársku.
Prvního z řidičů zastavili velkomeziříčští policisté před půl jednou ráno na ulici Novosady. Šestadvacetiletý řidič vozidla Škoda při dechové zkoušce nadýchal 0,49 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní.
Dalšího řidiče, tentokrát dvaatřicetiletého, kontrolovala žďárská policejní hlídka, když jel vozidlem na ulici Libická ve Žďáru nad Sázavou. Naměřená hodnota dechové zkoušky činila 0,95 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu vykázalo i opakované měření.
Policisté na místě oběma řidičům zakázali další jízdu. Před příslušným správním orgánem se budou zodpovídat z přestupků na úseku dopravy.
Nález munice
Policisté integrovaného operačního střediska přijali v úterý 29. prosince před čtvrtou hodinou odpoledne na linku tísňového volání oznámení o nálezu předmětu připomínající munici. Munici nalezl muž v lese u rybníka Osovák v katastru obce Osové. Operační důstojník oznamovatele poučil, aby s předmětem nemanipuloval a vyčkal na příjezd policejní hlídky. Policisté místo nálezu zajistili a vyžádali si součinnost policejního pyrotechnika. Pyrotechnik brněnské expozitury předmět identifikoval jako německý dělostřelecký granát 7,5 cm Pzgr. 39, pocházející z období druhé světové války. Munici zajistil a převezl k dalšímu opatření a následné likvidaci.
Opilého muže, který napadl svého známého, policisté zajistili
V sobotu 2. ledna kolem půl šesté večer přijali policisté integrovaného operačního střediska na linku tísňového volání oznámení o opilém muži, který v jednom z domů v obci nedaleko Velkého Meziříčí slovně napadal svého známého. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku. Policisté na místě zjistili, že se jedná o osmadvacetiletého muže, a že je pod vlivem alkoholu potvrdila také dechová zkouška. Její naměřená hodnota činila 1,58 promile alkoholu.
Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že opilý muž bude ve svém jednání i nadále pokračovat, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

-pčr-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru