Na dálnici D1 u Smrčné došlo k nehodě

policie _Dnes (7. 1.) krátce před jednou hodinou nad ránem jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na dálnici D1 na 105. kilometru ve směru jízdy na Brno. Z dosud nezjištěných příčin zde havaroval kamion, který zůstal vzpříčený přes všechny jízdní pruhy. Provoz na dálnici D1 ve směru na Brno se zastavil. Řidič zranění neutrpěl, ale v kabině byl ještě druhý řidič, který utrpěl zranění na hlavě a byl z místa odvezen zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do zdravotnického zařízení.

Odklon na objízdné trasy nebyl vzhledem k aktuálnímu počasí možný, proto veškerá vozidla musela zůstat stát na dálničním tělese. Kolem třetí hodiny ranní se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu a ve 3 hodiny 50 minut byl v místě provoz plně obnoven a kolona se začala rozjíždět. Někteří řidiči kamionu ale zůstali spát ve svých vozidlech, proto je policisté museli budit, aby se kolona mohla rozjet.
Na informační tabule na D1 mezi 80 – 112 kilometrem dálnice bylo umístěno upozornění na kluzkou vozovku a snížena rychlost na 80km/h. V současné době je dálnice průjezdná se zvýšenou o opatrností.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
vedoucí oddělení – tisková mluvčí
tel: 974 261 207
mobil: 725 375 094
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.policie.cz<http://www.policie.cz>

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru