Velké Meziříčí bude mít nový parkovací systém ve středu města

Parkovani2Změna parkovacího systému na velkomeziříčském náměstí a v přilehlých ulicích je skutečností. O tom, že parkování v centru Velkého Meziříčí bude opět zpoplatněné, rozhodla rada města na svém posledním zasedání 24. února 2021. Jak již vedení města dopředu avizovalo, ke spuštění nového parkovacího systému dojde na přelomu března a dubna.
Nová povinnost v podobě úhrady parkovného vznikne na konci března. Platit za stání se bude na Náměstí, v ulici Radnická, Komenského, Kostelní, Rozkoš, K Haltýři a v části ulice Vrchovecká od křižovatky s ulicí Mlýnská po vjezd na Náměstí.

ParkovaniPlatby bude možné uhradit prostřednictvím pěti parkovacích automatů, přes mobilní aplikaci nebo formou SMS. Ceny poplatků odvíjející se od délky stání a zvoleného způsobu placení uvádíme v tabulce. Automaty nabídnou i možnost zakoupení celodenního parkovacího lístku za 150 korun. Provozní doba parkovacích automatů bude nastavena ve všední dny od 7 do 17 hodin a v sobotu od 7 do 11 hodin.

Vozy odstavené na městských placených parkovacích plochách začnou v prvním týdnu fungování automatů kontrolovat městští strážníci a pracovníci odboru dopravy, kteří budou řidiče upozorňovat, že parkování je zpoplatněné. Asistence řidičům bude probíhat v informativním duchu a pokuty tak v zaváděcím období policisté rozdávat nebudou.

Abonentům a rezidentům umožní radnice nákup přenosné či nepřenosné parkovací karty. Nepřenosnou roční parkovací kartu si budou moci pořídit za finanční částku 3 000 korun, měsíční oproti tomu vyjde na 250 korun. Přenosná parkovací karta bez uvedení registrační značky vozidla vyjde ročně na 9 000 korun, měsíční přenosná parkovací karta na 750 korun. Rezidentem se rozumí fyzická osoba, která má trvalý pobyt, případně vlastní nemovitost, ve vymezené oblasti. Abonent je právnická nebo podnikající fyzická osoba mající sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti.

Výhodou parkovacích automatů se solárním napájením je jejich přemístitelnost, která by se mohla stát užitečnou v případě rekonstrukce náměstí. Pokud by se automaty staly nadbytečnými, město je může v budoucnu odprodat.

-měú-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru