V sobotu 27. března začíná sčítání lidí a domů. Lze i online

ScitaniVzhledem k současné epidemické situaci má každý občan možnost sečíst se online do 9. dubna, a to prostřednictvím elektronického formuláře na webu www.scitani.cz nebo v mobilní aplikaci.

Kdo se nesečte online, má zákonnou povinnost od 17. dubna do 11. května vyplnit a odevzdat listinný formulář, jehož distribuci zajistí sčítací komisaři a síť kontaktních míst.


Distribuce formulářů do domácností bude probíhat za dodržování přísných hygienických pravidel. Z tohoto důvodu nebudou sčítací komisaři pomáhat s vyplňováním formulářů. V případě potřeby se můžete obrátit na infolinku 840 304 050.
Kontaktními místy jsou pracoviště České pošty. Ve Velkém Meziříčí sídlí v ulici Poštovní 1422/1, telefonní číslo: 954 259 401.
Sčítání podléhá:
Každá fyzická osoba mající v rozhodný okamžik na území České republiky trvalý pobyt nebo přechodný pobyt na 90 dnů, nebo které byl na území České republiky udělen azyl, doplňková nebo dočasná ochrana.
Každá fyzická osoba, která je na území České republiky v rozhodný okamžik přítomna.
Každý dům i byt (i neobydlený).
Povinnost sečíst se se nevztahuje pouze na cizince, kteří jsou v ČR na dobu kratší než 90 dnů a na cizince požívající diplomatické výsady a imunity.
V aplikaci České pošty na adrese scitani.ceskaposta.cz naleznete seznam sčítacích obvodů v obci, jména a příjmení a čísla průkazů příslušných sčítacích komisařů pro jednotlivé sčítací obvody.
Odkaz na aplikaci je funkční od soboty 6. března.
Aktuální info najdete na webu www.scitani.cz, zaslat své dotazy na e­‑mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využít informační linku Českého statistického úřadu 274 056 789.
-zdroj: měú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru