Vysočina je druhý nejproočkovanější region

Shrek copyUž více než 130 tisíc dávek vakcíny proti COVID-19 bylo vyočkováno ve velkých očkovacích centrech na Vysočině. Statistiky vedené Ministerstvem zdravotnictví řadí Vysočinu na 3. místo v počtu naočkovaných na 1000 obyvatel a dokonce na 2. místo ve výkonnosti díky téměř 18,5 % proočkovaných obyvatel první dávkou vakcíny.

„Vyplatilo se nám mít připravená vlastní velká očkovací centra s vysokou kapacitou doplněná několika menšími centry, která doplní síť očkování z hlediska lepší dostupnosti pro obyvatele. Jsem rád, že se námi zvolená strategie potvrzuje,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.
Už během května a následně i v červnu jsou ministerstvem zdravotnictví avizované vysoké závozy vakcíny Pfizer/BioNTech, které jsou určeny k aplikaci v očkovacích centrech. Do České republiky má dorazit měsíčně cca 2,4 miliónu dávek. „Vysočina má na navýšení přídělů vakcín nastavené kapacity očkovacích center. Naším cílem je rychle nabídnout očkování dle prioritních skupin všem, kteří o něj projeví zájem. Současné týdenní závozy vakcín pro očkovací centra pokryjí jejich poloviční předpokládanou kapacitu. Víme, že můžeme nabídnout minimálně jednou tolik volných termínů, když budeme mít k dispozici očkovací látky,“ upozorňuje Vítězslav Schrek.
V současné době se mohou k očkování proti COVID-19 registrovat občané ve věku 55+. Dalším ročníkům bude registrace v postupných pětiletých intervalech umožněna, podle informací ministerstva zdravotnictví, vždy v řádech dnů. „Věřím, že do léta bychom mohli první dávkou vakcíny proti COVID-19 stihnout naočkovat většinu populace, které bude mít zájem. Už kvůli co nejrychlejšímu návratu k běžnému životu bych se přimlouval za co největší proočkovanost,“ dodává hejtman Vítězslav Schrek.
-krú-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru