Policie prověřuje čtyři případy přepadení

prachyPolicisté prověřují celkem čtyři případy přepadení, k nimž došlo ve Velkém Meziříčí na skonku loňského a začátkem letošního roku.

„Prověřujeme tři případy trestné činnosti, z nichž dva byly kvalifikovány jako trestný čin loupeže a jeden jako trestný čin krádeže. Ke všem došlo ve Velkém Meziříčí během prosince loňského roku.
A v sobotu 20. ledna došlo kolem půl šesté večer na ulici Hornoměstská k případu, který je kvalifikovaný jako trestný čin loupeže," uvedla komisařka z Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina Stanislava Miláčková.
Podle neoficiálních informací mělo k jednomu přepadení loni dojít ve zkratce v Čechových sadech, kdy pachatel odcizil ženě kabelku.
Na Hornoměstské ulici údajně neznámý pachatel přepadl taktéž ženu, které sebral mobil. Kabelku se oběti prý podařilo uchránit.
Podle slov komisařky policie všechny případy intenzivně prověřuje.
V zájmu šetření však k případům v současné době policisté nemohou poskytovat žádné bližší informace.
Vzhledem ke zmíněným událostem by měli lidé být opatrní, všímaví a obezřetní. Obzvláště ženy by s sebou měly nosit kupříkladu pepřový sprej, a ten v případě útoku neváhat použít.
-red, pol-


Okradli starší ženu v jejím domě


Policisté na Žďársku pátrají po skupině neznámých pachatelů, kteří využili důvěřivosti šestasedmdesátileté ženy, kterou v jejím domku v malé obci na Ždársku okradli o úspory.

Neznámí pachatelé přišli do domku seniorky ve čtvrtek 25. ledna v odpoledních hodinách se smyšlenou legendou, že mají zájem o koupi rodinného domu v obci, kde seniorka bydlela. Pachatelům se podařilo dostat se dovnitř domku, a to tak, že jeden z pachatelů zabavil majitelku u vstupních dveří. Druhý z pachatelů mezitím využil její nepozornosti a do rodinného domu vnikl zavřenými neuzamčenými dveřmi v zadním traktu domu. Poté se pachatel nerušeně pohyboval v prostorách domu, kde odcizil peníze v částce přesahující 80 tisíc Kč. Následně pachatelé objekt opustili přístupovou cestou a z místa zřejmě odjeli přistaveným vozidlem nezjištěného typu a značky. Seniorka ztrátu peněz později zjistila a celou věc oznámila policistům.
V této souvislosti policie apeluje na všechny osaměle žijící seniory, aby své domky i byty vždy řádně uzamykali, a to i tehdy, když se v nich zrovna zdržují. Důležité je také vždy důkladně a důsledně uzamykat i vstupní vrata nebo vstupní dveře do domu. Do domu ani bytu by osaměle žijící senioři neměli nikdy pouštět cizí osoby. Měli by si pořídit panoramatické kukátko, které umožní nejdříve si dobře návštěvníka prohlédnout. Velice vhodné je instalovat si na dveře bezpečnostní řetízek, který udrží dveře jen pootevřené. Senioři by neměli nikdy reagovat na lákavé nabídky na různé výhry, vrácení přeplatků peněz nebo jiné nabídky. Je důležité se je naučit důrazně odmítat. Zvoní-li na seniora pracovník úřadu nebo jiných služeb, měli by si senioři nechat předložit jeho průkaz a zavolat na úřad nebo instituci, kterou tento člověk zastupuje, a vše si tam nejdříve ověřit. Případně takovou kontrolu odložit až bude se seniorem někdo z jeho blízkých nebo známých.
Kraj Vysočina je charakterizován velkým počtem malých obcí, které jsou v průběhu dne zcela vylidněny, neboť školáci, studenti a produktivní lidé odjíždějí o školy a zaměstnání. I tato situace výrazně nahrává pachatelům trestné činnosti, neboť se tak v malé vesnici mohou pohybovat, aniž by si jich někdo všiml. Stejně tak se v obci může pohybovat jejich vozidlo, aniž by zaujalo něčí pozornost.
V případě, že se s takovou osobou setkáte, neváhejte a ihned volejte tísňovou linku 158.
-PČR-


Nadýchal přes 2 ‰


Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí ve středu 24. ledna krátce před půlnocí kontrolovali vozidlo, jehož devětačtyřicetiletý řidič ze Žďárska byl pod vlivem alkoholu. Muž jel osobním automobilem Suzuki ve Velkém Meziříčí po ulici Vrchovecká a dále na Náměstí, kde ho zastavila policejní hlídka. V rámci silniční kontroly provedli policisté u muže dechovou zkoušku, která vykázala pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 2,06 promile alkoholu. Také opakovaná měření byla pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. V případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz řízení motorových vozidel.

-PČR-

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru